Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Αθωώθηκε ο πρώην Δήμαρχος Λιτοχώρου Αθανάσιος Τσιφοδήμος και το Δ.Σ. της Δ.Ε.Α.Λ. Α.Ε. (από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης)


Πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αθώωσε τον πρώην Δήμαρχο Λιτοχώρου Αθανάσιο Τσιφοδήμο, ο οποίος κατηγορείτο για απιστία που σύμφωνα με το κατηγορητήριο εφέρετο ότι έγινε τον Οκτώβριο του 2011. 
 
Η δίκη είχε αρχίσει στις...  

 
15 Οκτωβρίου και συνεχίστηκε ύστερα από διακοπή σήμερα. Επίσης με την ίδια απόφαση απαλλάχθηκαν και το διοικητικό συμβούλιο (της τότε Δ.Ε.Α.Λ. Α.Ε.) που αποτελούνταν από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες: Ευάγγελος Φελώνης, Χρυσούλα Ζαρογιάννη, Σταματία Πολυδώρου, Δημήτριος Μουτάφης, Σωτήριος Σακκούλας, Ιωάννης Νίκας, Γεώργιος Κεχαγιάς, Δημοσθένης Μοσχόπουλος και Θεόδωρος Τζήκας.
 
 Η δίωξη είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα και σε βάρος του πρώην Δημάρχου Κωνσταντίνου Δημόπουλου, ο οποίος απαλλάχθηκε με βούλευμα καθώς και κατά του τότε Αναπληρωτή Δημάρχου Γεωργίου Φαρμάκη, ο οποίος απεβίωσε.

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν οι: Βυτανιώτης Α., Ελευθεριάδης Α., Μήτσαλας Κ., Μυλωνέρος Δ., Νικολαΐδου, Σαχινίδης Ι.