Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Φθινοπωρινή απόδραση στο Μέτσοβο για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας


Το όμορφο κεφαλοχώρι της Πίνδου
 
Σίγουρα, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τον χειμώνα, όμως και το φθινόπωρο το... 

 
Μέτσοβο προσφέρει στους επισκέπτες του τις ίδιες συγκινήσεις. Ειδικά, για όσους θέλουν να γεμίσουν τις μπατερίες τους στην αγκαλιά της ελληνικής φύσης, το κεφαλοχώρι της Πίνδου μοιάζει ιδανικό.
Γραφικό και παραδοσιακό, με την εμβληματική αρχιτεκτονική των περίφημων ηπειρωτών μαστόρων της πέτρας αλλά και την χαρακτηριστική πλατεία σημείο αναφοράς του, το Μέτσοβο είναι το μέρος που θα χαλαρώσεις πραγματικά. Αν προσθέσουμε σε αυτό και τις βόλτες στα λιθόστρωτα καλντερίμια, με τα αρχοντικά, τότε καταλαβαίνετε γιατί όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο όμορφο κεφαλοχώρι.

Στα όσα αξίζει να δει κανείς από κοντά στο Μέτσοβο, το Λαογραφικό Μουσείο του Ιδρύματος Τοσίτσα, που στεγάζεται στο αρχοντικό Τοσίτσα και φιλοξενεί παραδοσιακά υφαντά, έπιπλα, φορεσιές και αγροτικά σκεύη που ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον χρόνο και το πλούσιο παρελθόν της περιοχής, ενώ από το 1988 λειτουργεί η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ με περίπου 250 έργα τέχνης.

Τέλος, αυτό που αξίζει να αναφερθεί για το Μέτσοβο είναι ότι του έχει αποδοθεί η ονομασία «πόλη των ευεργετών», καθώς εδώ γεννήθηκαν κάποιοι πολλοί σημαντικοί ευεργέτες της χώρας όπως οι Γεώργιος Αβέρωφ, Μιχαήλ Τοσίτσας και Δημήτριος Ζαμάνης.

Δείτε τις φωτογραφίες



newsbeast.gr