Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Μπούτια κοτόπουλου με βότανα και βούτυρο σκόρδου


Υλικά

  •  4 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα και δέρμα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 7 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο  


 

  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. γλ. φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Ανακατέψτε τα υλικά για το βούτυρο βοτάνων και σκόρδου (εκτός από το κρασί) μέχρι να συνδυαστούν.
  • Απλώστε το 80% του βουτύρου κάτω από το δέρμα στο κοτόπουλο και το υπόλοιπο πάνω από το δέρμα.
  • Βάλτε το κοτόπουλο στο ταψί με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω. Πασπαλίστε το δέρμα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ρίξτε το κρασί γύρω από το κοτόπουλο.
  • Ψήστε το για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει η πέτσα.
  • Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά στους 200 βαθμούς και ψήστε για άλλα 40 λεπτά, περιχύνοντας κάθε 10 λεπτά από τα 20 λεπτά και μετά.
  • Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρετε με τους χυμούς σκόρδου και βοτάνων ως σάλτσα!

Πηγή: govastileto.gr