Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Καταδίκη με αναστολή για στρατιωτικό που απείλησε την πρώην σύντροφό του

  

Στην πρώην σύντροφό του, είχε ήδη χορηγηθεί η εφαρμογή panic button
 
Σε έξι μήνες ποινή φυλάκισης με 3ετη αναστολή, καταδικάστηκε 47χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο... 

 
Λαμίας για την πράξη της ενδοοικογενειακής απειλής.

Ειδικότερα η υπόθεση εκδικάστηκε στη Λαμία, καθώς ο 47χρονος συνελήφθη στα πρακτορεία του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς εκείνο το διάστημα έμενε σε περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας από όπου έλκει την καταγωγή του.

Προηγήθηκε καταγγελία της πρώην συντρόφου του στο ΑΤ Καλαμαριάς. Η καταγγελία περιλάμβανε την απειλή μέσω γραπτών μηνυμάτων, όπου έλεγε ότι θα την κλέψει, ενώ σε προγενέστερο χρόνο του είχε ήδη υποβάλλει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία για περιστατικό που σημειώθηκε στις 30/8/24 αλλά και για παλαιότερα συμβάντα.

Ενώπιον του Δικαστηρίου επίσης, υποστήριξε και με το συνήγορό της Γιώργο Παναγή, ότι ο κατηγορούμενος έχει εμμονή μαζί της παρά το γεγονός ότι έχουν χωρίσει εδώ και 8 μήνες.

Αντίθετα ο 47χρονος τόσο στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν όσο και στο Δικαστήριο αρνήθηκε οποιαδήποτε πράξη σε βάρος της γυναίκας που εξακολουθεί να αγαπάει κι το μήνυμα ότι θα την κλέψει, το έγραψε χαριτολογώντας. Στο πρακτορείο μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είχε πάει για να τις στείλει τα πράγματά της που είχε αφήσει η ίδια στο εξοχικό του, όταν τον επισκέφθηκε στα τέλη Ιουλίου. Ομοίως και ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Κρούπης τόνισε ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση από τον εντολέα του να βλάψει τη γυναίκα που αγάπησε κι ούτε το είχε κάνει ποτέ.