Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία να πλένετε τα λευκά ρούχα


  Το πλύσιμο των ρούχων στην κατάλληλη θερμοκρασία βοηθά στον σωστό καθαρισμό τους και στη διατήρηση των χρωμάτων, ειδικά των χρωματιστών.

 

Τι ισχύει όμως για τα λευκά ρούχα;

Αρχικά, θα πρέπει να πλένετε τα λευκά ρούχα ξεχωριστά. Αυτό βοηθά να διατηρηθεί η λευκότητα αλλά και η ποιότητα του υφάσματός τους.

Και τώρα η συχνή ερώτηση: τα λευκά ρούχα πλένονται σε ζεστό νερό; Ναι, αλλά εξαρτάται.

Τα λευκά ρούχα πρέπει γενικά να πλένονται με ζεστό νερό. Η χρήση υψηλότερων θερμοκρασιών για τα λευκά μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αφαίρεση λεκέδων και βακτηρίων. Ωστόσο, η ιδανική θερμοκρασία εξαρτάται από το ύφασμα. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε την ετικέτα φροντίδας των λευκών ρούχων. Ορισμένες ίνες είναι πιθανόν να συρρικνωθούν και να γίνουν πιο αδύναμες στο ζεστό νερό, επομένως η καλύτερη λύση είναι να επιλέγετε πρόγραμμα πλύσης μεταξύ 40 και 60 βαθμών.

Διαχωρίστε τα ρούχα


Τα λευκά ρούχα πρέπει να πλένονται μόνο με άλλα λευκά ρούχα που είναι κατασκευασμένα από τον ίδιο τύπο υφάσματος. Ο διαχωρισμός επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την κατάλληλη θερμοκρασία νερού για κάθε τύπο υφάσματος εμποδίζοντας τα λευκά να χάσουν τη φωτεινότητά τους.

Προεπεξεργασία λεκέδων


Ελέγξτε κάθε λευκό ρούχο προτού το βάλετε στο πλυντήριο και ακολουθήστε τις οδηγίες αφαίρεσης λεκέδων - αν υπάρχουν - ανάλογα με το είδος τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενζυμικό αφαίρεσης λεκέδων περίπου 15 λεπτά πριν από το πλύσιμο.

Ενισχυτικό πλυντηρίου


Εάν το απορρυπαντικό ρούχων δεν σας ικανοποιεί, προσθέστε μισό φλιτζάνι βόρακα, ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα ή δύο κουταλιές της σούπας λευκαντική σκόνη με βάση το οξυγόνο σε κάθε φορτίο πλύσης.

πηγή: mothersblog.gr