Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Πεντανόστιμο και αφράτο σουφλέ με τυριά


Αν ψάχνετε για ένα εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα εύκολο πιάτο, το σουφλέ με τυριά είναι η ιδανική επιλογή. Με ...  

 
την αφράτη και ελαφριά υφή του, και τη γεύση από διάφορα τυριά, θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του φαγητού. Ιδανικό για κάθε γεύμα ή ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι με φίλους.

Σουφλέ με τυριά

Υλικά:

200 γρ. τριμμένο τυρί γραβιέρα
100 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
100 γρ. τριμμένο παρμεζάνα
4 αυγά
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
300 ml γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα σουφλέ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να χρυσαφίσει. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,
  • ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα (μπεσαμέλ).
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών έναν έναν, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  • Απολαύστε το σουφλέ ζεστό, αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο για την καλύτερη υφή και γεύση!

Συμβουλή: Μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να αποφύγετε την «κατάρρευση» του σουφλέ.