Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Τα σενάρια για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο παραλιακών περιοχών Πιερίας


Πράξη 2η:


Ειδικά πολεοδομικό σχέδιο Παρ περιοχών Περ Ενότητα Πιερίας.

Αναρτήθηκαν οι τρεις χάρτες των σεναρίων.

Όταν προσπάθησα να ζουμάρω στο χάρτη όλα ξεκαθάρισαν...  
δείτε και μόνοι σας.

Αυτό που μας παρουσίασαν ήταν μόνο το ΚΕΦ 10 της Υποενότητας 2 της Α' Ενότητας.

Δεν έκαναν τον κόπο να μας παρουσιάσουν ούτε ΤΟ ΚΕΦ 9 το οποίο αξιολογεί την υφιστάμενη κατάσταση (ανάλυση SWOT).

Παρακάτω παραθέτω μέρος της φάσης εκπόνησης της μελέτης ΕΠΣ η οποία αποτελεί τμήμα των τεχνικών προδιαγραφών σύνταξης των ΕΠΣ που ψηφίστηκε στις 9/2/2022 με το ΦΕΚ510/Β.

Ανακεφαλαιώνοντας δίνουν στη διαβούλευση μια περιτμημένη πληροφορία αποκρύπτοντας μας 9 Κεφάλαια και οι χάρτες που ανέβασαν είναι σε μια άθλια ανάλυση που δεν τιμά τον κόσμο των μηχανικών έτσι που να μή μπορεί κανένας να εξάγει οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Τους λυπάμαι. Να κοροϊδεύουν αυτούς που τους πληρώνουν.

Θα μπορούσα να τους το πω στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά δεν επιθυμώ να ξεφτιλιστούν περαιτέρω. Ας έχουν το περιθώριο να διορθώσουν το λάθος.

Τους παρακαλώ να ανεβάσουν στο σύστημα τους χάρτες σε μια αξιοπρεπή ανάλυση ώστε να μπορεί ένας χριστιανός να δεί τουλάχιστον τα τοπωνύμια.

Επίσης τους παρακαλώ να ανεβάσουν στη διαβούλευση και τα δέκα κεφάλαια και οπωσδήποτε το 9ο κεφάλαιο με την ανάλυση swot.

Αν δεν μπορούν οι μελετητές να το κάνουν ας το κάνει τουλάχιστον ο Δήμος για να σώσει τουλάχιστον τις εντυπώσεις.

Επίσης το τρίτο σενάριο που μας προτείνουν, βάσει μιας αυθαίρετης βαθμονόμησης,μας οδηγεί σε μείωση πλυθυσμού -σύμφωνα με τα συμπεράσματα του κεφ 10 -ενώ στα άλλα σενάρια αυξάνεται ο πλυθυσμός. Θα επιλέξουν την ανάπτυξη που οδηγεί στη μείωση του πλυθυσμού.

Καταπληκτικό εεε...

Κώστας Χασιώτης