Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη… πυξίδα της προοδευτικής διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ

 

  Μετά την αυλαία των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ και προσπαθώντας να κάνουμε μια αποτίμηση είναι ξεκάθαρο πως το εκλογικό σώμα επιβράβευσε... 

 
την πολιτική συνέπεια, την μετριοπάθεια, την αγωνιστικότητα, την προγραμματική και σοβαρή αντιπολίτευση και την προσήλωση στην πολιτική αυτονομία του κινήματος που επέδειξε ο επανεκλεγείς Νίκος Ανδρουλακης. Αντίθετα τα μέλη και φίλοι της παράταξης απέρριψαν στη συντριπτική πλειοψηφία λογικές που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να κάνει επαναστατική γυμναστική και να συμμετέχει σε « κοινά μέτωπα εναντίον του Μητσοτάκη» με αόριστα και ασαφή όρια και χαρακτηριστικά . Η δε προσπάθεια παραλληλισμού του « μοντέλου της Αθήνας»με την κεντρική πολιτική σκηνή, παρά το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι εφαλτήριο πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών, ήταν ατυχής διότι μιλάμε για δυο διαφορετικούς στίβους εκλογικής μάχης με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η αναβαπτισμένη ηγεσία του Νίκου Ανδρουλακη οφείλει στο προσεχές διάστημα να αναδείξει την συνθετική της ικανότητα και να αξιοποιήσει στο έπακρο όλο το ανθρώπινο στελεχιακό δυναμικο και να μετεξέλιξει τις οργανώσεις σε σύγχρονα κέντρα παραγωγής πολιτικής αξιοποιώντας και ενσωματώνοντας σαυτες δίκτυα νέων, επιστημόνων, αγροτών και συνδικάτων χρησιμοποιώντας παράλληλα όλα τα ψηφίακα μέσα. Το πιο σημαντικό όμως και ουσιαστικό είναι ότι πλέον με τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί από τον πολύ ουσιαστικό δημόσιο πολιτικό διάλογο ολων των υποψηφίων και μέσα από ένα πολιτικό συνεδρίο να εκπονηθεί ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ριζοσπαστικο μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα που θα αλλάζει όλες τις παθογένειες θα δίνει προοπτική στην πατρίδα και θα αποτελέσει την πυξίδα της προοδευτικής διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.

Χρήστος Στεφόπουλος