Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Πώς να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιο σας για να κοιμάστε καλύτερα


 Ο καλός ύπνος είναι βασικός για τη συνολική μας υγεία. Ένα όμορφο υπνοδωμάτιο παίζει καθοριστικό ρόλο στη χαλάρωση και τον καλό ύπνο. Φυσικά συμβάλλει και στην αισθητική του σπιτιού αλλά τα οφέλη στην υγεία μας είναι πάνω από όλα.

Γενικά η...  


 

σωστή διακόσμηση μπορεί να κάνει θαύματα τόσο για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας όσο και για την ψυχική σας ηρεμία. Παρακάτω θα δείτε μερικές ιδέες που θα ανανεώσουν τον χώρο σας και θα σας βοηθήσουν να ξεκουράζεστε καλύτερα.

Διατηρήστε τα κομοδίνα καθαρά

Οι ειδικοί σε θέματα διακόσμησης και ψυχολογίας επισημαίνουν ότι το κομοδίνο παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ’ ό,τι νομίζουμε. Δεν είναι απλώς ένας λειτουργικός χώρος για να ακουμπάτε το βιβλίο ή το ξυπνητήρι σας. Είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που βλέπετε καθημερινά, επομένως το να διατηρείται τακτοποιημένο και καθαρό μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας. Μειώστε την ακαταστασία και κρατήστε μόνο τα απολύτως απαραίτητα πάνω του, όπως μια λάμπα, ένα αγαπημένο βιβλίο και ένα ποτήρι νερό.

Χρησιμοποιήστε μόνο βαμβακερά σεντόνια

Όταν μιλάμε για σεντόνια στο υπνοδωμάτιο τότε μια είναι η σωστή επιλογή. Τα 100% βαμβακερά σεντόνια είναι η καλύτερη επιλογή και θα το καταλάβετε όταν ξαπλώσετε πάνω τους. Η αίσθηση που προσφέρουν στο σώμα είναι μοναδική και γι'αυτό τα καθιστούν οι ειδικοί ως την καλύτερη λύση στο στρώσιμο του κρεβατιού.

Βάλτε επικάλυψη στον τοίχο σας

Η επικάλυψη τοίχου είναι πολύ χαλαρωτική και βοηθάει στο να νιώθετε πιο άνετα κάθε φορά που ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας. Επιπλέον ο επικαλυμμένος τοίχος λειτουργεί και ως μονωτικό για το κρύο αλλά και τη φασαρία από τα διπλανά δωμάτια ή διαμερίσματα.

Στρώστε το κρεβάτι σας καθημερινά

Κάθε πρωί, με το που σηκωθείτε από το κρεβάτι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να στρώσετε το κρεβάτι σας. Έτσι όταν φτάσει το βράδυ, και θα αντικρίσετε το στρωμένο κρεβάτι σας, θα νιώσετε πολύ όμορφα και πραγματικά ευτυχισμένοι που το πρωί αφιερώσατε λίγα λεπτά παραπάνω για να το στρώσετε.

Επιλέξτε απλή τέχνη

Η τέχνη είναι σημαντικό κομμάτι της διακόσμησης ενός σπιτιού αλλά όσον αφορά το υπνοδωμάτιο δεν πρέπει να ξεπερνάει κάποια όρια. Επιλέξτε έργα τέχνης που σας εκφράζουν αλλά που δεν είναι υπερβολικά στο μάτι.

Προσθέστε και άλλα έπιπλα εκτός του κρεβατιού

Ο εγκέφαλός μας έχει συνδέσει το υπνοδωμάτιο με τον ύπνο. Αλλάξτε αυτή την πεποίθηση προσθέτοντας έναν μικρό καναπέ ή έστω μια πολυθρόνα και ένα μικρό γραφείο στο δωμάτιό σας.

Καλύψτε προσεκτικά τα παράθυρά σας

Αν θέλετε να κοιμάστε χωρίς να σας ενοχλεί ποτέ το φως του ήλιου, τότε πρέπει να επενδύσετε σε χοντρές κουρτίνες, στόρια και παντζούρια.

Κλείνετε τις κουρτίνες για να μην σας ενοχλεί ο ήλιος αν κοιμάστε μέρα.

Οργανώστε το κομοδίνο σας

Πριν κοιμηθείτε κάθε βράδυ αφιερώστε λίγο χρόνο στο να οργανώσετε το κομοδίνο σας. Βάλτε τα κινητά σας και τους φορτιστές στο συρτάρι και τοποθετήστε ένα ποτήρι νερό πάνω στο κομοδίνο σε περίπτωση που χρειαστεί μέσα στη νύχτα ή για να το πιείτε με το που σηκωθείτε το πρωί.

Πηγή: spirossoulis.com