Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Γιατί όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μόναχο


Η βαυαρική πόλη το φθινόπωρο είναι στα καλύτερά της
 
 Αυτές τις ημέρες, όλοι οι δρόμοι οδηγούν ...  

 
στο Μόναχο, καθώς λαμβάνει χώρα το διάσημο φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, το Oktoberfest το οποίο ολοκληρώνεται στις 6 Οκτωβρίου. Εκατομμύρια λάτρεις της μπίρας συμμετέχουν στο event που είναι αφιερωμένο στο αγαπημένο τους ποτό.

Το Oktoberfest ξεκίνησε το 1896 και πλέον συγκαταλέγεται στα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της βαυαρικής κουλτούρας. Και μπορεί να είναι από τους σημαντικούς λόγους που καταφτάνουν στο Μόναχο αυτή την εποχή, τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, όμως υπάρχουν και άλλοι πολλοί να το επιλέξετε για ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Εξάλλου, το φθινόπωρο είναι στα καλύτερά του και οι εικόνες από την όμορφη πόλη της Γερμανίας θα σας συνεπάρουν. Η Παλιά Πόλη (Altstadt) του Μονάχου, με τα κτίρια σε στυλ μπαρόκ και ροκοκό, η πλατεία Marienplatz, με την περίφημη εκκλησία της Παρθένου Μαρίας με το χαρακτηριστικό ρολόι με ταξινομημένους κινούμενους αριθμούς που παρουσιάζουν σκηνές από μεσαιωνικές παραστάσεις, είναι από τα σημεία που θα σας εντυπωσιάσουν.

Στα όσα αξίζει κανείς να επισκεφτεί, είναι το ιστορικό κτίριο του παλιού δημαρχείου, η παλαιότερη εκκλησία της πόλης καθώς και το παλιό οπλοστάσιο στην πλατεία Jacobsplaats. Επίσης, σίγουρα θα απολαύσετε τη βόλτα σε έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς κήπους στον κόσμο, τον Englischer Garten.

Δείτε τις φωτογραφίες



newsbeast.gr