Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Δεν θα γίνει το debate στο ΠΑΣΟΚ: Αλληλοκατηγορίες Δούκα - Ανδρουλάκη για το «ναυάγιο»


Δεν θα γίνει τελικά το debate ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για νέο Πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ.

Από...  


 

το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη αποδίδουν το «ναυάγιο» στην αδυναμία εύρεσης κατάλληλης ημερομηνίας (Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή) για τη διεξαγωγή του και χαρακτηρίζουν «προσχηματική» την πρόταση για debate το Σάββατο ή την Κυριακή, καθώς μια τέτοια επιλογή «δεν συμβάλει στο κύρος της όλης διαδικασίας».

Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας υψώνει τους τόνους, υποστηρίζοντας πως ο Νίκος Ανδρουλάκης «στην πραγματικότητα δεν ήθελε ποτέ το debate». «Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του», τονίζει.

Τι λέει η πλευρά Ανδρουλάκη

Από την πλευρά Ανδρουλάκη ανακοινώνοντας τη μη διεξαγωγή debate ανέφεραν: «Δεδομένης της σημερινής εξ αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, οι πρόσφορες ημέρες για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ήταν η Πέμπτη ή η Παρασκευή. Το επιτελείο μας κατέβαλε προσπάθεια να επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία η μεγάλη συγκέντρωση μας στη Θεσσαλονίκη, που εδώ και μέρες είχαμε επιλέξει να είναι η αυλαία της προεκλογικής μας εκστρατείας, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί κομματική εκδήλωση στον πρώτο γύρο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Το ντιμπέιτ πρέπει να μην αντιστρέψει τις πολύ καλές εντυπώσεις, που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των 6 υποψηφίων Προέδρων και να είναι μια πολιτικά προωθητική διαδικασία εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο και κατ’ επέκταση τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα, προϋποθέσεις που δεν πληρούνται την Πέμπτη είτε γίνει το ντιμπέιτ σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης είτε απέναντι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας. Η πρόταση για διεξαγωγή ντιμπέιτ το Σάββατο ή ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών είναι εντελώς προσχηματική και δεν συμβάλει στο κύρος της όλης διαδικασίας».

Τι λέει ο Χάρης Δούκας

Στον αντίποδα, ο Χάρης Δούκας κατηγορεί ευθέως τον Νίκο Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας πως στην πραγματικότητα «δεν θέλει το debate». «Μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε σήμερα ότι το debate δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί», ανέφερε σε ανάρτησή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Η πρότασή μας ήταν σαφής: Debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο. Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του».

Τι προηγήθηκε

Αρχικά, τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Χάρης Δούκας είχαν εκφράσει επισήμως και δημόσια την επιθυμία τους για τη διεξαγωγή του debate. Τη συζήτηση είχε ανοίξει ο δεύτερος, ο οποίος επικοινώνησε μάλιστα με τη διοίκηση της ΕΡΤ, συζητώντας τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας. «Είναι σημαντικό να κάνουμε έναν ζωντανό και παραγωγικό διάλογο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και της χώρας», είχε τονίσει. Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο Mega, είχε δηλώσει: «Εγώ από τη δική μου πλευρά είμαι θετικός να κάνουμε ένα debate με πολιτικό πολιτισμό, όπως έγινε και το προηγούμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Τις διαπραγματεύσεις για το debate των δύο υποψήφιων είχαν αναλάβει οι εκπρόσωποι των δύο επιτελείων, η Στεφανία Μουρελάτου και ο Βαγγέλης Τσόγκας από την πλευρά Ανδρουλάκη και η Ανδριάννα Μαγγανιά και Παναγιώτης Βλάχος από την πλευρά Δούκα. Ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η «χρυσή τομή» για την κατάλληλη ημερομηνία.

Πηγή: ieidiseis.gr