Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Πρόγραμμα πρώιμης παιδικής παρέμβασης: Νέο voucher 800 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Στόχος είναι η ενίσχυση ανάπτυξης των παιδιών με αναπηρία ή με αναπτυξιακές διαταραχές
 
Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με...  

 
την ΕΕΤΑΑ, θα διαθέσει vouchers των 800 ευρώ το μήνα ανά παιδί, σε συνολικά 2.500 παιδιά και τις οικογένειές τους, μέσω του προγράμματος πρώιμης παιδικής παρέμβασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη αυτού του προγράμματος αναμένεται από το δεύτερο εξάμηνο του 2025 κατόπιν σχετικής υπουργικής απόφασης που λήφθηκε από κοινού από τους εξής υπουργούς:

την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, τον υφυπουργό Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη και την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζωή Μακρή.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι φορείς που συμβάλλουν στην διαμόρφωση της ανάπτυξης και της καλλιέργειας των συμπεριφορικών λειτουργιών των παιδιών με αναπηρία ή αναπτυξιακές διαταραχές, όπως είναι τα κέντρα ψυχικής υγείας, οι μονάδες κοινωνικής πρόνοιας κ.ά.


Σε κάθε περίπτωση το ποσό του επιδόματος αλλάζει ανάλογα με το ύψος των συνεδριών οι οποίες πρέπει υποχρεωτικά να ξεπερνούν τις 10.

Έτσι από τα παραπάνω συνάγεται ότι τα συγκεκριμένα επιδόματα διαμορφώνονται ως εξής:
  1. 800 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 20 συνεδριών ανά μήνα
  2.  600 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 15 συνεδριών ανά μήνα
  3. 400 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 10 συνεδριών ανά μήνα.