Ας μη γελιόμαστε, μία καλοψημένη μπριζόλα είναι ένα από τα φαγητά που λιγουρευόμαστε σχεδόν όλοι. Τις μπριζόλες τις συντηρούμε στην κατάψυξη αν...
δεν θέλουμε να τις μαγειρέψουμε φρεσκοκομμένες όπως τις αγοράζουμε απο το κρεοπωλείο της επιλογής μας.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη συντήρηση κρεάτων στο ψυγείο και στην κατάψυξη, καθώς και το σωστό ξεπάγωμα. Αν το κρέας είναι παγωμένο, πολλοί αναρωτιούνται αν μπορούν να το μαγειρέψουν και αν μπορούν να το βάλουν από την κατάψυξη απευθείας στο φούρνο. Όμως το καλό είναι ότι υπάρχει ένα τρικ που θα σας λύσει τα χέρια για τέλεια μαγειρεμένες μπριζόλες.
Πώς να ξεπαγώσεις τη μπριζόλα σε 3 λεπτά
Το να μαγειρεύεις τις μπριζόλες σου, αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει δεν είναι απαραίτητο. Παρότι, οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, δοκίμασε να μαγειρέψεις τις μπριζόλες χωρίς να τις ξεπαγώσεις προηγουμένως, αλλά ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.
1. Ξεκίνησε βγάζοντας την μπριζόλα από την κατάψυξη και βάζοντας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
2. Μόλις το λάδι ζεσταθεί βάλε την μπριζόλα κατευθείαν μέσα σε αυτό, προσθέτοντας τα απαραίτητα μπαχαρικά. Μετά από 90 δευτερόλεπτα γύρισε την μπριζόλα από την άλλη πλευρά.
3. Μόλις περάσουν ακόμα 90 δευτερόλεπτα, βγάλε την μπριζόλα και τοποθετήστε την σε ένα ταψάκι στον φούρνο, όπου θα την ψήσεις πλέον στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (αναλόγως με το πόσο καλά ψημένη τη θέλεις).
Extra tip
Προκειμένου να μαγειρευτούν τέλεια οι παγωμένες μπριζόλες θα πρέπει να τις έχεις τοποθετήσει στην κατάψυξη με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να τις τυλίξεις με λαδόκολλα -ώστε να μην σχηματιστούν πάνω της κρύσταλλα- και να τις τοποθετήσεις στη συνέχεια μέσα σε πλαστικό σακουλάκι.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη συντήρηση κρεάτων στο ψυγείο και στην κατάψυξη, καθώς και το σωστό ξεπάγωμα. Αν το κρέας είναι παγωμένο, πολλοί αναρωτιούνται αν μπορούν να το μαγειρέψουν και αν μπορούν να το βάλουν από την κατάψυξη απευθείας στο φούρνο. Όμως το καλό είναι ότι υπάρχει ένα τρικ που θα σας λύσει τα χέρια για τέλεια μαγειρεμένες μπριζόλες.
Πώς να ξεπαγώσεις τη μπριζόλα σε 3 λεπτά
Το να μαγειρεύεις τις μπριζόλες σου, αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει δεν είναι απαραίτητο. Παρότι, οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, δοκίμασε να μαγειρέψεις τις μπριζόλες χωρίς να τις ξεπαγώσεις προηγουμένως, αλλά ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.
1. Ξεκίνησε βγάζοντας την μπριζόλα από την κατάψυξη και βάζοντας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
2. Μόλις το λάδι ζεσταθεί βάλε την μπριζόλα κατευθείαν μέσα σε αυτό, προσθέτοντας τα απαραίτητα μπαχαρικά. Μετά από 90 δευτερόλεπτα γύρισε την μπριζόλα από την άλλη πλευρά.
3. Μόλις περάσουν ακόμα 90 δευτερόλεπτα, βγάλε την μπριζόλα και τοποθετήστε την σε ένα ταψάκι στον φούρνο, όπου θα την ψήσεις πλέον στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (αναλόγως με το πόσο καλά ψημένη τη θέλεις).
Extra tip
Προκειμένου να μαγειρευτούν τέλεια οι παγωμένες μπριζόλες θα πρέπει να τις έχεις τοποθετήσει στην κατάψυξη με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να τις τυλίξεις με λαδόκολλα -ώστε να μην σχηματιστούν πάνω της κρύσταλλα- και να τις τοποθετήσεις στη συνέχεια μέσα σε πλαστικό σακουλάκι.
Πηγή: e-howto.gr