skip to main |
skip to sidebar
- 1 μέτρια πατάτα βρασμένη
- 4 μπουκετάκια μπρόκολου βρασμένα
- 1 αυγό
- Μια χούφτα τριμμένο τυρί, παρμεζάνα ή τσένταρ
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το μαγειρεμένο μπρόκολο και τις πατάτες σε ένα μπολ.
- Πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι ή έναν πολτοποιητή πατάτας.
- Προσθέστε το τυρί και το αυγό και ανακατέψτε (Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες).
- Ζεστάνετε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα για κάθε τηγανίτα και
ψήστε μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει όμορφα (προσαρμόζοντας τη
θερμοκρασία αν ροδίσει πολύ γρήγορα).
- Αναποδογυρίστε και ψήστε από την άλλη πλευρά.
- Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν σερβίρετε.