Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024

Πολυτεχνείο η μεγάλη απάτη των πολιτικάντηδων και τα τρομερά τους ψέμματα


Ν. Αγαπηνός

Κάθε χρόνο το μήνα Νοέμβριο η σπουδάζουσα νεολαία, από το νηπιαγωγείο μέχρι τους αιώνιους φοιτητές, εορτάζει την επέτειο της «εξέγερσης του Πολυτεχνείου». Άλλοι...  


 

πάλι υποστηρίζουν ότι, τιμώνται οι νεκροί φοιτητές, αυτούς δηλαδή που καταπλάκωσε το άρμα μάχης που έσπασε την σιδερένια πύλη. Υπάρχουν τέλος και αυτοί που υποστηρίζουν, ότι εορτάζουμε την ημέρα της Δημοκρατίας. Στον εορτασμό λαμβάνουν επίσης μέρος η εξωκοινοβουλευτική άεργη, άπλυτη, αναρχο-μαρξιστική αριστερά, συνεπικουρούμενη από σύσσωμο το δημοκρατικό τόξο. Ίσως πολλοί να μη γνωρίζουν ότι, αυτό τον εορτασμό τον καθιέρωσε το κόμμα της ΝΔ.  

Στόχος τους ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης 

 Στόχος αυτών των εκδηλώσεων δεν είναι κανένας άλλος από το να αποπροσανατολίσουν τον λαό, από τα καυτά προβλήματα που του έχουν συσσωρεύσει οι κοινοβουλευτικοί από την κακοδιοίκησή και τις λαμογιές τους. Γι’ αυτό το λόγο κάθε Νοέμβρη αυτές τις ημέρες, σέρνουν μικρούς και μεγάλους σαν αγέλη προβάτων, να προσκυνήσουν την πύλη του Πολυτεχνείου, αλλά και την κεφάλα του Σβορώνου ο οποίος ουδεμία σχέση είχε με το Πολυτεχνείο. Από κοντά και οι αστικο-μαρξιστικές λαχανοφυλλάδες, που με πρωτοσέλιδους τίτλους και αφιερώματα, εξακολουθούν να συντηρούν το παραμύθι της Ηλένια. Πάρα πολλοί δρόμοι αλλά και πλατείες των Αθηνών, καθώς επίσης άλλων πόλεων της χώρας έχουν μετονομαστεί σε «Ηρώων Πολυτεχνείου», χωρίς ποτέ κανείς να αναφέρει ποιοι και πόσοι ήταν αυτοί οι ήρωες. Είναι η μόνη στον κόσμο φοιτητική λαϊκή εξέγερση που δεν αναφέρονται ονομαστικά οι ήρωες, που με τόσο μεγάλη πίστη τιμούμε κάθε χρόνο.

 Δεν υπήρξαν νεκροί στον χώρο του Πολυτεχνείου

 Υπήρξαν όμως νεκροί στο χώρο του Πολυτεχνείου στους οποίους οφείλουμε τιμές για τον αγώνα τους; Η υπ. Αριθμό 723/75 απόφαση του 5μελούς Εφετείου Αθηνών αναφέρει σχετικά με το γεγονός: «Ουδείς Φοιτητής εφονεύθει εντός ή εκτός του Πολυτεχνείου ή εις το Λεκανοπέδιο Αττικής κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου». «Ουδείς πολίτης εφονεύθει εντός του Πολυτεχνείου ή εις ζώνη 300 μέτρων πέριξ αυτού». Η απόφαση αυτή δεν έχει ανακληθεί και η βουλή των Ελλήνων ψήφησε νόμο, βάση του οποίου θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν συγγενείς των νεκρών του Πολυτεχνείου. Ουδείς μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί να διεκδικήσει σύνταξη. Για ποιους λόγους άραγε; Όλα αυτά μας οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα. Οι εορτασμοί αυτοί δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα καλοστημένο παραμύθι, που κάποιοι επιτήδειοι το εκμεταλλευτήκαν για να δημιουργήσουν καριέρες και περιουσίες. 

Τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973 

Τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973 Ας έλθουμε τώρα εν συντομία στα γεγονότα εκείνης της εποχής. Είναι αληθές ότι στρατιωτικό καθεστώς δεν υπήρχε. Ο στρατιωτικός νόμος είχε αρθεί από τις 8 Οκτωβρίου 1973, είχε αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας ο Σ. Μαρκεζίνης για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές τον Φεβρουάριο του επομένου έτους. Άρα κατά τη λεγομένη «εξέγερση του Πολυτεχνείου» 16- 18 Νοεμβρίου 1973 δεν υπήρχε «Χούντα». Επομένως εναντίον ποιας Χούντας εξεγέρθηκαν οι φοιτητές και ο λαός; Ισχυρίζονται οι Δημοκράτες ότι εορτάζουν την ημέρα της Δημοκρατίας. Υπήρχε πολιτική κυβέρνηση Μαρκεζίνη. Αλλά μήπως μπορούν να μας πληροφορήσουν ποια δημοκρατία επέτυχαν; Η εξέγερση έφερε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι εκλογές ματαιώθηκαν και τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε το στρατιωτικό καθεστώς Ιωαννίδη ανατρέποντας Παπαδόπουλο και Μαρκεζίνη. Επομένως για ποια Δημοκρατία μας μιλάνε οι μυθοποιοί; 

Επιτέλους ας δώσουμε τέλος 

Ο εορτασμός λοιπόν της «εξέγερσης του Πολυτεχνείου τι σκοπούς εξυπηρετεί; Ο κάθε αντικειμενικός παρατηρητής θα διαπιστώσει είτε από τα πανό που αναρτώνται είτε από τα συνθήματα που κυριαρχούν, αυτά είναι αναρχικά και κομμουνιστικά. Συνεχώς φωνάζουν συνθήματα που δεν έχουν καμιά σχέση με το Πολυτεχνείο καπελώνοντας τους υπόλοιπους διαδηλωτές με τα «κάτω» και «έξω». Αυτοί οι εορτασμοί δεν ωφελούν κανένα και πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι δημιουργικοί αλλά αντίθετα καταστρεπτικοί. Δεν κάνουν κανένα υπερήφανο αφού στηρίζονται σε αναληθή γεγονότα. Είναι καιρός επιτέλους να σταματήσουν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, τη σπουδάζουσα αλλά και εργαζόμενη νεολαία, με τα ψεύδη των δήθεν «θυμάτων» του Πολυτεχνείου. Ας τελειώνουμε με αυτά επιτέλους. Η πατρίδα και ο λαός μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα οικονομικά, εθνικά και κοινωνικά. Ας αφήσουμε λοιπόν τους εορτασμούς των μύθων και ας επικεντρωθούμε σε αυτά. 

Ν. Αγαπηνός