Σερβίρετε με ρύζι ή σε πίτα τυλιχτό
Υλικά
- 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ. σ. σκόνη πάπρικας
- 2 κ. σ. παρμεζάνα
- 1 κ. γλ. καρύκευμα Cajun
- 1 κ. σ. μαγιονέζα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι (το καρύκευμα Cajun έχει αλάτι, οπότε προσέξτε την προσθήκη αλατιού)
- Για της σάλτσα παρμεζάνας σκόρδου:
- 3- 4 κ. σ. βούτυρο μαλακωμένο
- 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ. σ. παρμεζάνα ψιλοκομμένη
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Κόκκινο τσίλι, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Μουλιάστε τα ξύλινα σουβλάκια, αν χρησιμοποιήσετε, σε ζεστό νερό για 20 λεπτά.
- Κόψτε το κοτόπουλο σε κύβους και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε το κοτόπουλο στα σουβλάκια.
- Ψεκάστε με σπρέι μαγειρέματος το καλάθι του air fryer.
- Τηγανίστε στον αέρα ή ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 11 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα στα μισά της ώρας. Εάν ψήσετε περισσότερο το κοτόπουλο θα είναι στεγνό.
- Εντωμεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα παρμεζάνας με σκόρδο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Αν η σάλτσα φαίνεται πηχτή μπορείτε να βάλετε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα για να χαλαρώσει.
- Αλείψτε τα σουβλάκια κοτόπουλου με τη σάλτσα και απολαύστε.