Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024

Εύκολη συνταγή για μάφινς πορτοκαλιού με κράνμπερις


Υλικά

  • 150 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 120 γρ. κομμάτια καρύδας
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


 

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. χυμό πορτοκαλιού


Για την επικάλυψη:

80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κ. γλ. αλάτι
50 γρ. καστανή ζάχαρη
56 γρ. κρύο βούτυρο

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Για να φτιάξετε την επικάλυψη συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τρίψτε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα.
  • Βουτυρώστε ελαφρώς μία φόρμα για μάφινς και πασπαλίστε με αλεύρι.
  • Κόψτε τα κράνμπερι στη μέση σε μέγεθος ενός τετάρτου και αφήστε τα στην άκρη μαζί με τα κομμάτια πεκάν.
  • Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  • Χτυπήστε το λάδι και το αυγό μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού.
  • Σε ένα βήμα προσθέστε τα ξηρά υλικά, τα ψιλοκομμένα κράνμπερι και τα πεκάν και χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατέψτε για λίγο.
  • Το υπερβολικό ανακάτεμα θα κάνει τα μάφινς σκληρά.
  • Αδειάστε σε φόρμες για μάφινς σχεδόν κατά 7/8 γεμάτες και πασπαλίστε με άχνη.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 23 λεπτά.

πηγή: govastileto.gr