Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024

Πως να καθαρίσετε το τηγάνι απο κάτω: Μυστικά για να φύγει η μαυρίλα


  Τα τηγάνια είναι απαραίτητα για το μαγείρεμα και ένα από τα είδη κουζίνας που χρησιμοποιούμε περισσότερα. Εντούτοις...  


 

το καθάρισμά τους από το κάτω μέρος μπορεί να είναι αληθινός πονοκέφαλος. Μετά τη χρήση, η βάση του τηγανιού καλύπτεται από καμένο λίπος και μαυρίλες που δεν φεύγουν με το απλό τρίψιμο.

Ευτυχώς για όλους, υπάρχουν εύκολες λύσεις για να το καθαρίσεις χωρίς κόπο! Παρακάτω θα δεις τα μυστικά για να φύγει η μαυρίλα από το κάτω μέρος του τηγανιού.

Μυστικά για να φύγει η μαυρίλα από το τηγάνι

Ξεκίνησε με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα. Βρέξε την επιφάνεια με ξύδι και άφησέ το για λίγα λεπτά να δράσει. Πρόσθεσε μετά τη μαγειρική σόδα και παρατήρησε πώς αρχίζει να αφρίζει. Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψεις τα σημεία που έχουν μαυρίσει, και θα δεις τα υπολείμματα να απομακρύνονται πιο εύκολα.

Αν οι λεκέδες είναι επίμονοι, χρησιμοποίησε λεμόνι και αλάτι. Κόψε το λεμόνι στη μέση, ρίξε αλάτι πάνω στο τηγάνι και τρίψε με το λεμόνι. Η οξύτητα του λεμονιού και το αλάτι θα βοηθήσουν να αφαιρέσεις ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Πηγή: sportime.gr