Χορταστική πρόταση για πρωινό ή δεκατιανό
Υλικά
- 2 πολύ καλά βρασμένα αυγά
- 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 2 φέτες μαρούλι
- 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, φρυγανισμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα αυγά και χωρίστε τον κρόκο από το λευκό μέρος τους.
Με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού πολτοποιήστε τον κρόκο αυγού με τη μουστάρδα για να φτιάξετε μια παχύρρευστη πάστα.
Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ασπράδι αυγού.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Μοιράστε το μείγμα πάνω σε 2 φέτες ψωμί.
Τοποθετήστε από πάνω τα φύλλα μαρουλιού και καλύψτε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.