Εναλλακτική της κλασικής συνταγής, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τον ουρανίσκο σας
Υλικά
- 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. γλυκού αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού κακάο
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 αυγά
- 3/4 κ. γλ. βανίλια
- Για τη γέμιση με τυρί κρέμα:
- 1 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1/2 κ. γλ. βανίλια
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Λιώστε το βούτυρο και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Ανακατέψτε το κακάο.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε καλά.
- Για να φτιάξετε τη γέμιση χτυπήστε το τυρί κρέμα σε ένα μίξερ χειρός και προσθέστε σταδιακά το 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη, το 1 αυγό και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια μέχρι η γέμιση να γίνει πολύ λεία.
- Ρίξτε το 1/2 του μείγματος σοκολάτας σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί και απλώστε τη γέμιση με τυρί κρέμα από πάνω.
- Καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
- Με ένα μαχαίρι ανακατέψτε ελαφρώς το μείγμα ώστε να δημιουργήσετε ένα μαρμάρινο αποτέλεσμα.
- Ψήστε καλυμμένο με αλουμινόχαρτο 40- 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στα μπράουνις να βγαίνει καθαρή.