Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024

Μπράουνις με τυρί κρέμα


Εναλλακτική της κλασικής συνταγής, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τον ουρανίσκο σας

Υλικά 

  • 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. γλυκού αλάτι


 

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κακάο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3/4 κ. γλ. βανίλια
  • Για τη γέμιση με τυρί κρέμα:
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ. γλ. βανίλια

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Λιώστε το βούτυρο και αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Ανακατέψτε το κακάο.
  5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  6. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε καλά.
  7. Για να φτιάξετε τη γέμιση χτυπήστε το τυρί κρέμα σε ένα μίξερ χειρός και προσθέστε σταδιακά το 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη, το 1 αυγό και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια μέχρι η γέμιση να γίνει πολύ λεία.
  8. Ρίξτε το 1/2 του μείγματος σοκολάτας σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί και απλώστε τη γέμιση με τυρί κρέμα από πάνω.
  9. Καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
  10. Με ένα μαχαίρι ανακατέψτε ελαφρώς το μείγμα ώστε να δημιουργήσετε ένα μαρμάρινο αποτέλεσμα.
  11. Ψήστε καλυμμένο με αλουμινόχαρτο 40- 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στα μπράουνις να βγαίνει καθαρή.