Είναι και επίσημα η εποχή που μπορείς να απολαύσεις την τέλεια κρεατόσουπα, καθώς η θερμοκρασία πέφτει!
Υλικά
- 700 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μπουκιές
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 5 κλωνάρια σέλινο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε 4-6 κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2
- 2 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 κ. γ. μίγμα μπαχαρικών
- 5 μπαχάρια
- 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλ. κριθαράκι
- 2 αβγά
- χυμό από 1 λεμόνι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις αρχικά το κρέας για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, τα μπαχάρια και τη δάφνη
- Ρίχνεις το σέλινο, τις πατάτες και νερό ώστε να καλύψεις τα υλικά
- Προσθέτεις αλάτι, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το κρέας να βράσει για 2 περίπου ώρες μέχρι να μαλακώσει εντελώς
- Ρίχνεις το κριθαράκι και προσθέτεις νερό αν χρειάζεται
- Μόλις βράσει το κριθαράκι αφαιρείς από την κατσαρόλα με την τρυπητή κουτάλα το σέλινο, τη δάφνη και τα μπαχάρια
- Χαμηλώνεις ακόμη περισσότερο τη φωτιά
- Ρίχνεις στο multi τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάς
- Προσθέτεις τους κρόκους και το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις ρο χτύπημα
- Ρίχνεις τρεις κουτάλες ζωμό από την κατσαρόλα σιγά σιγά στο multi και χτυπάς για λίγο ακόμη
- Προσθέτεις στην κατσαρόλα με τη σούπα το αυγολέμονο από το multi ανακατεύοντας γρήγορα και δυνατά
- Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και σερβίρεις.Πηγή: govastileto.gr