Γεμάτη ιταλικές γεύσεις και αρώματα
Υλικά
- 300 γρ. ντοματίνια
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 αυγά
- 280 ml κρέμα γάλακτος
- Μια χούφτα φύλλα βασιλικού
- Για τη ζύμη:
- 280 γρ. απλό αλεύρι, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
- 140 γρ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε τη ζύμη, ρίξτε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μπολ και τρίψτε τα με τις άκρες των δακτύλων σας μέχρι να αναμειχθούν πλήρως. Προσθέστε 2- 4 κουταλιές της σούπας νερό, ή όσο χρειάζεται για να ενωθούν όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τυλίξτε σε μπάλα και χρησιμοποιήστε τη αμέσως ή παγώστε την για 2 ημέρες. Η ζύμη μπορεί, επίσης, να καταψυχθεί για έως και ένα μήνα.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα στρογγυλό σχήμα περίπου 5 εκατοστά μεγαλύτερο από ένα ταψί 25 εκατοστών. Χρησιμοποιήστε τον πλάστη σας για να την ανασηκώσετε και στη συνέχεια απλώστε την πάνω από τη βάση της τάρτας, ώστε να υπάρχει μια προεξοχή ζύμης στα πλάγια.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 20 λεπτά και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τρυπήστε ελαφρά τη βάση της τάρτας με ένα πιρούνι, στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα και καλύψτε με φασόλια. Ψήστε την τάρτα για 20 λεπτά, αφαιρέστε το χαρτί και τα φασόλια και συνεχίστε το ψήσιμο για 5- 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
- Όταν βγάλετε τη θήκη της τάρτας από το φούρνο, βγάλτε και τις ντομάτες.
- Όσο η τάρτα ψήνεται, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, στη συνέχεια το βασιλικό και αλατοπιπερώστε.
- Πασπαλίζετε τη βάση με το μισό τυρί, σκορπίστε τις ντομάτες, περιχύστε με το μείγμα της κρέμας και τέλος σκορπίστε το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήστε για 20- 25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει. Αφήστε να κρυώσει και βγάλτε το από τη φόρμα. Σκορπίστε τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε σε φέτες.