Συνοδέψτε με αρωματικό ρύζι
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μερίδες
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο (ή 3-4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε κύβους)
1 1/2 φλ. τσαγιού μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κ. γλ. θυμάρι
1 κ. γλ. ρίγανη
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. αλεσμένο πιπέρι
1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου τσίλι
3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα καρύδας
1/2 φλ. τσαγιού συσκευασμένη λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
2 κ. σ. νερό
1/2 κ. σ. άμυλο αραβοσίτου
1/3 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. ρίγανη
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. αλεσμένο πιπέρι
1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου τσίλι
3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα καρύδας
1/2 φλ. τσαγιού συσκευασμένη λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
2 κ. σ. νερό
1/2 κ. σ. άμυλο αραβοσίτου
1/3 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώστε τα στήθη κοτόπουλου, προσθέστε τα στο τηγάνι μόλις ζεσταθεί και αφήστε τα να ψηθούν, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
- Γυρίστε τη φωτιά στο χαμηλό, προσθέστε το σκόρδο για να μαγειρευτεί για 1 λεπτό. Προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες και ανακατέψτε για 3- 4 λεπτά. Προσθέστε τα καρυκεύματα, στη συνέχεια το ζωμό και την κρέμα καρύδας και ανακατέψτε.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το άμυλο αραβοσίτου και το νερό μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε το στο τηγάνι και γυρίστε το σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε την λιαστή ντομάτα, ακολουθούμενη από την παρμεζάνα, ανακατέψτε, και στη συνέχεια προσθέστε ξανά το κοτόπουλο. Αναποδογυρίστε κάθε στήθος μερικές φορές για να καλυφθεί με τη σάλτσα.
- Τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο για να ψηθεί για 20 λεπτά.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το φούρνο μόλις ψηθεί, προσθέστε φρέσκο βασιλικό κα σερβίρετε.