το συνηθισμένο guacamole, αλλά ολόκληρα γεύματα με σύνθετες παρασκευές. Το αβοκάντο είναι γεμάτο με καλά λιπαρά και δεν είναι τυχαίο που έχει μπει στην διατροφή μας.
Τα γεμιστά αβοκάντο είναι μία εύκολη και απολαυστική συνταγή που θα σας φτιάξει τη μέρα. Το γεμιστό αβοκάντο στον φούρνο, είναι μία συνταγή δύο εκδοχών. Η μία εκδοχή είναι με μπέικον και η άλλη με καπνιστό σολομό, για ένα συγκλονιστικό και έξω από τα συνηθισμένα brunch.
Υλικά
Για το αβοκάντο γεμιστό με μπέικον
Τα γεμιστά αβοκάντο είναι μία εύκολη και απολαυστική συνταγή που θα σας φτιάξει τη μέρα. Το γεμιστό αβοκάντο στον φούρνο, είναι μία συνταγή δύο εκδοχών. Η μία εκδοχή είναι με μπέικον και η άλλη με καπνιστό σολομό, για ένα συγκλονιστικό και έξω από τα συνηθισμένα brunch.
Υλικά
Για το αβοκάντο γεμιστό με μπέικον
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, περίπου 450 γρ.
60 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 αυγά
4 φέτες μπέικον (περίπου 40 γρ.)
Αλάτι και πιπέρι
Για το γεμιστό αβοκάντο με σολομό
1 μεγάλο ώριμο πράσινο αβοκάντο, 450 γρ.
40 γρ. καπνιστός σολομός
60 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Με μπέικον: Καθαρίζουμε το αβοκάντο κόβοντάς το στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε το κουκούτσι με ένα μαχαίρι. Ύστερα γεμίζουμε κάθε μισό αβοκάντο με 30 γραμμάρια κατσικίσιο, σχηματίζοντας μια λακκούβα με το κουταλάκι του γλυκού.. Προσθέτουμε και 20 γρ ψιλοκομμένο μπέικον γύρω από το κατσικίσιο τυρί΄. Συνεχίζουμε με το αυγό. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, προσπαθώντας να μην σπάσουν οι κρόκοι. Κρατάμε τους κρόκους στην άκρη. Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στα αβοκάντο. Μπορεί να μην χωράνε ολόκληροι, εξαρτάται από το μέγεθος του αβοκάντο που έχετε επιλέξει και κυρίως από το μέγεθος της θήκης όπου βρίσκεται το κουκούτσι. Αλατοπιπερώνουμε το ασπράδι.
Με σολομό: Ετοιμάζουμε το αβοκάντο σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες παραπάνω. Γεμίζουμε τη θήκη με 30 γρ. κατσικίσιο τυρί, σχηματίζοντας μια λακκούβα με το κουταλάκι του γλυκού. Τοποθετούμε 20 γραμμάρια σολομού σε κάθε μισό αβοκάντο. Ετοιμάζουμε τα αυγά: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, προσπαθώντας να μην σπάσουν οι κρόκοι και στη συνέχεια αφήνουμε στην άκρη τους κρόκους. Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια και τα ρίχνουμε σε κάθε μισό αβοκάντο. Μπορεί να μην χωράνε ολόκληροι, εξαρτάται από το μέγεθος του αβοκάντο που έχετε επιλέξει και κυρίως από το μέγεθος της θήκης όπου βρίσκεται το κουκούτσι. Αλατοπιπερώνουμε το ασπράδι.
Τώρα που έχουμε έτοιμες και τις 4 μερίδες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, τοποθετώντας τις στο κάτω μέρος του φούρνου. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε γρήγορα αλλά απαλά τους κρόκους πάνω στα ασπράδια, αφού πιέσουμε ελαφρά την επιφάνεια του ασπραδιού για να αποκατασταθεί η αρχική κοιλότητα. Ψήνουμε ξανά για 4 λεπτά. Καλή απόλαυση.
Πηγή: jenny.gr