Μεγαλώνοντας πολλοί σταματήσαμε να το παραγγέλνουμε γιατί έχει πολλές θερμίδες, μαγιονέζα, αλλαντικά, λευκό ψωμί αλλά συνοδεύεται επίσης από τηγανητές πατάτες. Η πρόσληψη τόσων λιπαρών και θερμίδων με λίγα λόγια μας εμποδίζει από το να το απολαύσουμε.
Δεν χρειάζεται όμως να το στερούμαστε. Μπορούμε να κάνουμε το junk food που λατρέψαμε στα παιδικά μας χρόνια ένα υγιεινό γεύμα στο σπίτι και να το απολαύσουμε μαζί με τα παιδιά ή τους φίλους μας. Η παρακάτω συνταγή βγάζει δύο club sandwich και έχει δημιουργηθεί από τον Μάνο Δημητρούλη, διαιτολόγο διατροφολόγο, συγγραφέα.
Υλικά
Εκτέλεση
Δεν χρειάζεται όμως να το στερούμαστε. Μπορούμε να κάνουμε το junk food που λατρέψαμε στα παιδικά μας χρόνια ένα υγιεινό γεύμα στο σπίτι και να το απολαύσουμε μαζί με τα παιδιά ή τους φίλους μας. Η παρακάτω συνταγή βγάζει δύο club sandwich και έχει δημιουργηθεί από τον Μάνο Δημητρούλη, διαιτολόγο διατροφολόγο, συγγραφέα.
Υλικά
- 6 φέτες ψωμί Club sandwich Ολικής Άλεσης Παπαδοπούλου
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 2 μικρές ή 1 μεγάλη γλυκοπατάτες
- 1/2 αβοκάντο
- 40 γρ. μαγιονέζα με λιγότερα λιπαρά
- 1 ντομάτα
- 4 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών
- φύλλα μαρουλιού
- γλυκιά & καπνιστή πάπρικα
- αποξηραμένη ρίγανη και θυμάρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στο κοτόπουλο τη γλυκιά και καπνιστή πάπρικα, αλάτι και με τα χέρια μας απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο θωρακίζουμε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά από όλες τις πλευρές.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Με μαντολίνο κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε φετάκια και τις πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι, αποξηραμένη ρίγανη και θυμάρι. Ψήνουμε σε air fryer για 10-15 λεπτά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το ψωμί για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στήνουμε τα club, αλείφοντας το ψωμί με μαγιονέζα, βάζοντας μαρούλι, φέτες ντομάτας, φέτες αβοκάντο, κοτόπουλο, τυρί χαμηλών λιπαρών σε φέτες.
- Καρφώνουμε οδοντογλυφίδες και κόβουμε στα 4.
- Γαρνίρουμε με τις γλυκοπατάτες και απολαμβάνουμε.
Πηγή: themamagers.gr