Όλοι έχουν βρεθεί με ένα τάπερ μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο, χωρίς να ξέρουν πως να το χρησιμοποιήσουν
Είτε...
έχει περισσέψει μετά από ένα γιορτινό τραπέζι, είτε κάνατε λάθος υπολογισμούς για το κυρίως γεύμα σας υπάρχουν ευτυχώς πολλές συνταγές από τις οποίες μπορείτε να εμπνευσθείτε.
Μερικές γνώσεις χημείας τροφίμων
Το ρύζι, και ιδιαίτερα οι μακρύκοκες, περιέχουν μεγάλη ποσότητα αμύλου. Το τελευταίο όταν ψυχθεί αποκτά μία κρυσταλλική και άκαμπτη μορφή. Η χημική αυτή διεργασία που λαμβάνει χώρα όταν το βάλετε στο ψυγείο ονομάζεται παλινδρόμηση ή αναδιαμόρφωση (redrogradation). Για να «δώσετε» και πάλι φρεσκάδα στο ρύζι εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε λίγο νερό και να θερμάνετε με κάποιο τρόπο τους κόκκους για να «σπάσετε» όσο είναι εφικτό το κρυσταλλικό πλέγμα.
6 ιδέες για να δώσετε ζωή στο μαγειρεμένο ρύζι σας!
Ο υδατάνθρακας στη σαλάτα σας
Δημιουργείστε μία δροσερή σαλάτα με διαφορετικές υφές και βάση το ρύζι. Προσθέστε ώριμο μαλακό αβοκάντο, με τραγανούς ξηρούς καρπούς, τζίντερ και μαϊντανό. Για μία επιπλέον δόση πρωτεΐνης συνοδεύστε με στήθος ψητού κοτόπουλου. ...
Μερικές γνώσεις χημείας τροφίμων
Το ρύζι, και ιδιαίτερα οι μακρύκοκες, περιέχουν μεγάλη ποσότητα αμύλου. Το τελευταίο όταν ψυχθεί αποκτά μία κρυσταλλική και άκαμπτη μορφή. Η χημική αυτή διεργασία που λαμβάνει χώρα όταν το βάλετε στο ψυγείο ονομάζεται παλινδρόμηση ή αναδιαμόρφωση (redrogradation). Για να «δώσετε» και πάλι φρεσκάδα στο ρύζι εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε λίγο νερό και να θερμάνετε με κάποιο τρόπο τους κόκκους για να «σπάσετε» όσο είναι εφικτό το κρυσταλλικό πλέγμα.
6 ιδέες για να δώσετε ζωή στο μαγειρεμένο ρύζι σας!
Ο υδατάνθρακας στη σαλάτα σας
Δημιουργείστε μία δροσερή σαλάτα με διαφορετικές υφές και βάση το ρύζι. Προσθέστε ώριμο μαλακό αβοκάντο, με τραγανούς ξηρούς καρπούς, τζίντερ και μαϊντανό. Για μία επιπλέον δόση πρωτεΐνης συνοδεύστε με στήθος ψητού κοτόπουλου. ...
διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr