Υλικά
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
- Σπρέι ελαιολάδου
Εκτέλεση
- Χτυπήστε το αυγό σε ένα μεσαίο μπολ.
- Προσθέστε τα μυρωδικά, την τριμμένη φρυγανιά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά.
- Πλάστε τον κιμά σε κεφτεδάκια ομοιόμορφου μεγέθους, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε τα στην άκρη.
- Για να τηγανίσετε τα κεφτεδάκια στο air fryer στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο καλάθι και προσθέστε τα κεφτεδάκια σε μια ομοιόμορφη στρώση.
- Ψήστε στους 200 βαθμούς για 8- 10 λεπτά, γυρίζοντας στα μισά του χρόνου μαγειρέματος.