Είτε πρόκειται για μια απλή εκδοχή είτε για μια πιο ξεχωριστή, το λιωμένο τυρί σε μια ζεστή πίτσα είναι σχεδόν ακαταμάχητο.
Ανεξάρτητα από...
την προτίμησή σας σε γεύση ή υφή, οι επιλογές τυριών για πίτσα είναι πολλές και ποικίλες. Από έντονες έως πιο ήπιες γεύσεις και από σκληρές έως μαλακές υφές, κάθε τύπος τυριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επικάλυψη. Παρόλα αυτά, τα τυριά που ξεχωρίζουν για τη δημοτικότητά τους είναι τα εξής: Mozzarella, Cheddar, Havarti, Gorgonzola, Parmigiano-Reggiano, Provolone, Chevré και Pecorino-Romano.
Mozzarella
Ίσως το πιο γνωστό και δημοφιλές topping πίτσας όλων των εποχών, η Mozzarella λατρεύεται για την σχεδόν τέλεια συνοχή και την απλή γεύση της. Η γεύση της είναι ήπια με κρεμώδη υφή και θα τη βρείτε σε διάφορες παραλλαγές. Μακράν η πιο αγαπημένη αγαπημένες πίτσα είναι η Margherita με φρέσκο βασιλικό, σάλτσα γλυκιάς ντομάτας και mozzarella φυσικά.
Cheddar
Γνωστό για τις έντονες γεύσεις και την έντονη παρουσία του, το τσένταρ είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συνταγή πίτσας. Ταιριάζει με ήπια και πικάντικα συστατικά ενώ δεν λείπει ποτέ από τη συνταγή μιας Mac and Cheese Pizza .
Havarti
Πλούσιο σε γεύση, απαλό στην υφή και ακόμα καλύτερο σε πίτσα, το Havarti κατατάσσεται ανάμεσα σε μερικά από τα πιο δημοφιλή τυριά. Αντικαταστήσει τυριά σε παραδοσιακές συνταγές με το Havarti και θα δείτε τη διαφορά.
Gorgonzola
Αυτό το μπλε τυρί είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συνταγή πίτσας. Οι γεύσεις είναι έντονες, ενώ λιώνει εύκολα και απλώνεται ομοιόμορφα σε κάθε είδους πίτσα.
Parmigiano-Reggiano
Το Parmigiano-Reggiano παράγεται από αγελαδινό γάλα στα βόρεια της Ιταλίας. Η αλμυρή γεύση του χρησιμεύει ως τέλεια γαρνιτούρα και θεωρείται ως ο βασιλιάς των τυριών.Τρίψτε το πάνω από οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σας συνταγές πίτσας και απολαύστε την πλούσια γεύση του.
Provolone
Στενά συνδεδεμένο με τη Mozzarella, το Provolone είναι ημίσκληρο ιταλικό τυρί που χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με το Parmigiano-Reggiano και τη Mozzarella. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό ως μια απλή αλλά γευστική πίτσα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις της πίτσας όλων των ηλικιών!
Pecorino-Romano
Έχοντας ωριμάσει μεταξύ 8 και 12 μηνών, αυτό το σκληρό τυρί περιέχει συχνά κρυστάλλους αλατιού που του δίνουν την ξεχωριστή υφή και γεύση.
Κατά γενική ομολογία η mozzarella θεωρείται το ιδανικό τυρί για πίτσα ενώ ο συνδυασμός mozzarella – τσένταρ απογειώνει τη γεύση.
Mozzarella
Ίσως το πιο γνωστό και δημοφιλές topping πίτσας όλων των εποχών, η Mozzarella λατρεύεται για την σχεδόν τέλεια συνοχή και την απλή γεύση της. Η γεύση της είναι ήπια με κρεμώδη υφή και θα τη βρείτε σε διάφορες παραλλαγές. Μακράν η πιο αγαπημένη αγαπημένες πίτσα είναι η Margherita με φρέσκο βασιλικό, σάλτσα γλυκιάς ντομάτας και mozzarella φυσικά.
Cheddar
Γνωστό για τις έντονες γεύσεις και την έντονη παρουσία του, το τσένταρ είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συνταγή πίτσας. Ταιριάζει με ήπια και πικάντικα συστατικά ενώ δεν λείπει ποτέ από τη συνταγή μιας Mac and Cheese Pizza .
Havarti
Πλούσιο σε γεύση, απαλό στην υφή και ακόμα καλύτερο σε πίτσα, το Havarti κατατάσσεται ανάμεσα σε μερικά από τα πιο δημοφιλή τυριά. Αντικαταστήσει τυριά σε παραδοσιακές συνταγές με το Havarti και θα δείτε τη διαφορά.
Gorgonzola
Αυτό το μπλε τυρί είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συνταγή πίτσας. Οι γεύσεις είναι έντονες, ενώ λιώνει εύκολα και απλώνεται ομοιόμορφα σε κάθε είδους πίτσα.
Parmigiano-Reggiano
Το Parmigiano-Reggiano παράγεται από αγελαδινό γάλα στα βόρεια της Ιταλίας. Η αλμυρή γεύση του χρησιμεύει ως τέλεια γαρνιτούρα και θεωρείται ως ο βασιλιάς των τυριών.Τρίψτε το πάνω από οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σας συνταγές πίτσας και απολαύστε την πλούσια γεύση του.
Provolone
Στενά συνδεδεμένο με τη Mozzarella, το Provolone είναι ημίσκληρο ιταλικό τυρί που χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με το Parmigiano-Reggiano και τη Mozzarella. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό ως μια απλή αλλά γευστική πίτσα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις της πίτσας όλων των ηλικιών!
Pecorino-Romano
Έχοντας ωριμάσει μεταξύ 8 και 12 μηνών, αυτό το σκληρό τυρί περιέχει συχνά κρυστάλλους αλατιού που του δίνουν την ξεχωριστή υφή και γεύση.
Κατά γενική ομολογία η mozzarella θεωρείται το ιδανικό τυρί για πίτσα ενώ ο συνδυασμός mozzarella – τσένταρ απογειώνει τη γεύση.
πηγή: mothersblog.gr