Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2024

Μπισκότα κολοκύθας με σοκολάτα


Μαλακά, μαστιχωτά και αρωματικά
 
Υλικά 

  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας

 
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. κανέλα
  • 1 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 3/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας, συν περισσότερη για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη. Μόλις ενωθούν καλά, προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας, τον κρόκο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε με το σύρμα.
  2. Προσθέστε την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε. Ρίξτε στο μείγμα τη σόδα και το αλάτι και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τα 3/4 του φλιτζανιού σοκολάτας.
  3. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο και παγώστε την για 30 λεπτά.
  4. Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  5. Ανοίξτε τη ζύμη σε μπάλες μεγέθους 1 1/2 κουταλιάς της σούπας. Τοποθετήστε τις μπάλες στη λαδόκολλα και ισιώστε την κάθε μία με το χέρι σας. Συνεχίστε μέχρι να έχετε 12 μπισκότα.
  6. Ψήστε το πρώτο ταψί για 12 έως 13 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν. Μόλις τα μπισκότα ψηθούν, βγάλτε τα από το φούρνο και πιέστε μερικά ακόμα κομματάκια σοκολάτας στην κορυφή κάθε μπισκότου. 
  7. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε.