Ελαφριά και δροσερή, ιδανική για να συνοδεύσει τα πλούσια γεύματα των εορτών
Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ωμά καρύδια
- 1/2 φλ. τσαγιού σπόρους κολοκύθας
- 1/3 φλ. τσαγιού μέλι
- 6 φλ. τσαγιού ανάμεικτη σαλάτα
- 1- 2 μήλα ή αχλάδια, ψιλοκομμένα
- 2 αβοκάντο, σε φέτες
- 2 φλ. τσαγιού σπυριά ροδιού
- 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο μπλε τυρί, φέτα ή κατσικίσιο τυρί
- Για το ντρέσινγκ:
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού μπαλσάμικο ή μηλόξυδο
- 2 κ. γλ. μουστάρδα
- 2 κ. σ. μέλι
- 2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- Νιφάδες τσίλι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ανακατέψτε τα καρύδια και τους κολοκυθόσπορους με το μέλι, τη σκόνη τσίλι και το αλάτι. Ψήστε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι να καβουρδιστούν τα καρύδια. Αφαιρέστε από το φούρνο και απλώστε τα καρύδια σε μία στρώση. Πασπαλίστε με αλάτι.
- Προσθέστε τα χόρτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέστε το μήλο, τα αβοκάντο και το ρόδι. Πασπαλίστε με το τυρί και τα καρύδια και ανακατέψτε απαλά τη σαλάτα.
- Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο και ανακινήστε καλά για να ενωθούν.
- Λίγο πριν το σερβίρισμα, περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά.