Τα κέικ είναι αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Πάμπολες είναι οι συνταγές που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο και μάλιστα, μπορούν να ικανοποιήσουν και...
τον πιο απαιτητικό από εμάς. Εμείς ανακαλύψαμε μια εύκολη συνταγή για σοκολατένιο κέικ και, όχι μόνο είναι νόστιμο, είναι υγιεινό και θρεπτικό.
Είναι και εύκολο καθώς για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε μονάχα τρία υλικά, ταχίνι, γάλα και αλεύρι και ο χρόνος ψησίματος είναι μόλις 40 λεπτά. Αν λοιπόν ψάχνετε μια νόστιμη συνταγή που να είναι όμως και εύκολη, αυτό το κέικ είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το γάλα και με το σύρμα ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το ταχίνι και να γίνει ένα με το γάλα. Προσθέστε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο και ανακατέψτε πολύ καλά με μια μαρίζ.
Μόλις το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί βάλτε το σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 185 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο σας. Αφού ψηθεί και το αφήσετε για 10 -15 λεπτά να κρυώσει ξεφορμάρετε το και αφήστε το ακόμη 10 λεπτά πριν το κόψετε.
Είναι και εύκολο καθώς για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε μονάχα τρία υλικά, ταχίνι, γάλα και αλεύρι και ο χρόνος ψησίματος είναι μόλις 40 λεπτά. Αν λοιπόν ψάχνετε μια νόστιμη συνταγή που να είναι όμως και εύκολη, αυτό το κέικ είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.
Υλικά
- 350 γρ Ταχίνι με κακάο
- 300 ml Γάλα Αμυγδάλου
- 250 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το γάλα και με το σύρμα ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το ταχίνι και να γίνει ένα με το γάλα. Προσθέστε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο και ανακατέψτε πολύ καλά με μια μαρίζ.
Μόλις το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί βάλτε το σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 185 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο σας. Αφού ψηθεί και το αφήσετε για 10 -15 λεπτά να κρυώσει ξεφορμάρετε το και αφήστε το ακόμη 10 λεπτά πριν το κόψετε.
Αν θέλετε πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη κουβερτούρα σοκολάτας.
Πηγή: bovary.gr