Ελαφρώς πικάντικα, για τους λάτρεις των πιο καυτερών γεύσεων
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 220 γρ. μαγειρεμένες πατάτες, πουρέ
- 50 γρ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη σε κύβους
- 4 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 50 γρ. τριμμένο τυρί
- Αλάτι και πιπέρι
- Πάπρικα σε σκόνη
- Νιφάδες τσίλι
- Μία πιπεριά jalapenos (προαιρετικά)
- Λίγο κρόκο αυγού
- 2 κ. σ. ηλιέλαιο
- 1 κ. σ. σουσάμι, ανοιχτό και σκούρο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
- Βάλτε τις πατάτες, την πιπεριά, το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, τις νιφάδες τσίλι και τη jalapenos (αν την χρησιμοποιήσετε) σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Κόψτε τα φύλλα σφολιάτας κατά μήκος, σε μακριές λωρίδες.
- Τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση στο άκρο των φύλλων σφολιάτας, διπλώστε τις πλευρές και τυλίξτε σε ρολό.
- Αλείψτε την άκρη με λίγο νερό και τυλίξτε σφιχτά.
- Τέλος, αλείψτε όλα τα ρολάκια με το μείγμα λαδιού και αυγού και πασπαλίστε με σουσάμι.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς, περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.