Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024

Ρολάκια πατάτας


Ελαφρώς πικάντικα, για τους λάτρεις των πιο καυτερών γεύσεων

Υλικά 

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 220 γρ. μαγειρεμένες πατάτες, πουρέ
  • 50 γρ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη σε κύβους 


 

  • 4 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 50 γρ. τριμμένο τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πάπρικα σε σκόνη
  • Νιφάδες τσίλι
  • Μία πιπεριά jalapenos (προαιρετικά)
  • Λίγο κρόκο αυγού
  • 2 κ. σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ. σ. σουσάμι, ανοιχτό και σκούρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
  2. Βάλτε τις πατάτες, την πιπεριά, το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, τις νιφάδες τσίλι και τη jalapenos (αν την χρησιμοποιήσετε) σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  3. Κόψτε τα φύλλα σφολιάτας κατά μήκος, σε μακριές λωρίδες.
  4. Τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση στο άκρο των φύλλων σφολιάτας, διπλώστε τις πλευρές και τυλίξτε σε ρολό.
  5. Αλείψτε την άκρη με λίγο νερό και τυλίξτε σφιχτά.
  6. Τέλος, αλείψτε όλα τα ρολάκια με το μείγμα λαδιού και αυγού και πασπαλίστε με σουσάμι.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς, περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.