Υλικά
- 1 μπουκάλι (750 ml) κόκκινο ξηρό κρασί
- 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ (ή λικέρ πορτοκάλι)
- 1 πορτοκάλι, κομμένο σε ροδέλες (και ξεφλουδισμένο, αν θέλετε ένα λιγότερο πικρό ποτό)
- 8 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 2 ξυλαράκια κανέλας
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 έως 4 κ. σ. ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ανάλογα με τη γεύση (ή το γλυκαντικό της αρεσκείας σας)
- Προαιρετικές γαρνιτούρες: φέτες εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι ή/και λάιμ), επιπλέον ξυλάκια κανέλας, επιπλέον γλυκάνισος
Εκτέλεση
- Προσθέστε το κρασί, το κονιάκ, τις φέτες πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατέψτε για λίγο για να συνδυαστούν.
- Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε και αφήστε το κρασί να σιγοβράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.
- Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σουρωτήρι, αφαιρέστε και πετάξτε τις φέτες πορτοκαλιού, τα γαρύφαλλα, τα ξυλάκια κανέλας και τον γλυκάνισο.
- Δοκιμάστε το ζεστό κρασί και προσθέστε επιπλέον γλυκαντικό αν χρειάζεται.
- Σερβίρετε ζεστό σε πυρίμαχες κούπες, γαρνίροντας με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά.