Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα (περίπου 1 κιλό)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού βολβό μάραθου, κομμένο σε φέτες
1 κ. γλ. σπόροι μάραθου
2 φλ. τσαγιού άγριο ρύζι, μαγειρεμένο
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
2 φλ. τσαγιού άγριο ρύζι, μαγειρεμένο
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βγάλτε την πέτσα από το στήθος κοτόπουλου και αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη. Τοποθετήστε το δέρμα στο θερμαινόμενο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε από το τηγάνι.
- Προσθέστε το μάραθο σε φέτες και τους σπόρους μάραθου και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 3 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα μάραθου σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη. Αφήστε στην άκρη το τηγάνι με τα υπολείμματα κοτόπουλου.
- Χτυπήστε το κοτόπουλο ώστε να ανοίξει και να λεπτύνει, ώστε να μπορέσετε να το τυλίξετε, και αλατοπιπερώστε σε κάθε πλευρά.
- Προσθέστε το ρύζι, τη μοτσαρέλα και το αυγό στο μπολ με το μείγμα μάραθου και ανακατέψτε καλά.
- Απλώστε 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα ρυζιού πάνω στο στήθος κοτόπουλου, αφήνοντας ένα περιθώριο στην άκρη. Τυλίξτε το κοτόπουλο σε ρολό κατά μήκος και δέστε το με σπάγκο μαγειρικής. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα στήθη κοτόπουλου.
- Τοποθετήστε τα ρολά κοτόπουλου στο τηγάνι με τα λίπη του δέρματος και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, 8-10 λεπτά. Μεταφέρετε τα ρολά κοτόπουλου στο φούρνο και ψήστε, περίπου 7-10 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.