Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2025

Κεφτεδάκια από κουνουπίδι στο φούρνο - Πιο υγιεινή εκδοχή με χαμηλά λιπαρά, και τέλεια γεύση

 

  Κάποτε είχα ακούσει όταν φτιάχνουμε κεφτεδάκια δεν υπάρχει γκρίνια στο σπίτι. Δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω αφού...  

 
τα κεφτεδάκια είναι ένα πάρα πολύ αγαπημένο φαγητό για πολλούς. Φυσικά παραδοσιακά τα κεφτεδάκια είναι από κρέας και τηγανίζονται.

Ωστόσο, στα πλαίσια μιας πιο υγιεινής διατροφής και αφού προσπαθούμε να επανέλθουμε από το φαγοπότι των εορτών, θα δούμε μία πιο light συνταγή για κεφτεδάκια στον φούρνο. Δεν θα στερηθείτε την γεύση με αυτή τη συνταγή που βγάζει 4 μερίδες και χρειάζεται συνολικό χρόνο 1 ώρας και 30 λεπτών.

Υλικά
  • 1 κουνουπίδι (500-700 γρ.) σε μπουκετάκια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 πατάτες μέτριες σε κομμάτια
  • 2 αβγά
  • 80-100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Απλώνουμε στον πάγκο δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε στο ένα το κουνουπίδι και στο άλλο τις πατάτες και μοιράζουμε το βούτυρο και το θυμάρι. Τα αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε σε πακέτα. Τυλίγουμε το κάθε πακέτο σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180°C για 30-40 λεπτά.

Βήμα 2ο

Βγάζουμε τα πακέτα από το φούρνο και πολτοποιούμε τα υλικά στον πολυκόφτη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Βήμα 3ο

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα αβγά και το αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 4ο

Πλάθουμε κεφτεδάκια από το μείγμα και τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180°C, στις αντιστάσεις για 20-30 λεπτά.

Πηγή: vita.gr