Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια
- 2 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ
- Λίγο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
- 1 μάτσο κόλιανδρο, το μισό ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. φυτικό λάδι
- Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
- Για τη σαλάτα:
- 2 καρότα
- 1 μικρό αγγούρι
- 2 κ. σ. ξύδι λευκό κρασί
- 1 κ. γλ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάλτε τον σολομό στο μούλτι μαζί με την πάστα κάρυ, το τζίντζερ, τη σόγια και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
- Χτυπήστε μέχρι να γίνει χοντροκομμένος. Βγάλτε το μείγμα και σχηματίστε 4 μπιφτέκια.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τα μπιφτέκια για 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας τα μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν καλά.
- Εντωμεταξύ, χρησιμοποιήστε έναν περιστρεφόμενο αποφλοιωτή για να ξεφλουδίσετε λωρίδες καρότου και αγγουριού σε ένα μπολ.
- Ανακατέψτε τα με το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και, στη συνέχεια, ανακατέψτε τα φύλλα κόλιανδρου.
- Μοιράστε τη σαλάτα σε 4 πιάτα. Σερβίρετε με τα μπιφτέκια και το ρύζι.