Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025

Ο τρόπος για να παραμένει το τυρί φρέσκο όταν αποθηκεύεται - Δεν θα μουχλιάσει ή θα μπαγιατέψει

 
  Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να διατηρείτε το τυρί φρέσκο χωρίς να στεγνώνει ή να μουχλιάζει στο ψυγείο και το μόνο που χρειάζεστε είναι ... 

 
ένα προϊόν που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας.

Γιατί σκληραίνει το τυρί

Το τυρί σπάνια λείπει από το ψυγείο κάθε οικογένειας καθώς καταναλώνεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, είναι πιθανόν να παρατηρήσετε πως το τυρί σκληραίνει ειδικά αν παραμείνει κάποιες μέρες στο ψυγείο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί εκτίθεται στον ξηρό αέρα με αποτέλεσμα να χάνει στη συνέχεια τη γεύση του.

Αλουμινόχαρτο και μεμβράνη

Συνήθως, οι περισσότεροι τυλίγουν το τυρί σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο για να παραμείνει φρέσκο, αλλά οι ειδικοί τροφίμων στη Virginia Hayward εξηγούν ότι αυτός είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους αποθήκευσης τυριού.

«Το τύλιγμα του τυριού με μεμβράνη δεν το αφήνει να αναπνεύσει ή να απελευθερώσει τα αέρια τα οποία στη συνέχεια συσσωρεύονται προκαλώντας δυσάρεστες οσμές και αλλοίωση της γεύσης. Η μεμβράνη παγιδεύει επίσης όλη την υγρασία αυξάνοντας τον κίνδυνο αναπαραγωγής βακτηρίων», τονίζουν και προσθέτουν:

«Μια άλλη λύση που επιλέγουμε συχνά για την αποθήκευση του τυριού στο ψυγείο είναι το αλουμινόχαρτο, αλλά δυστυχώς, ενώ αυτό είναι οριακά καλύτερο από τη μεμβράνη, δεν είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε το τυρί να παραμείνει γευστικό».

Το αλουμινόχαρτο παγιδεύει επίσης υγρασία και βακτήρια ενώ μπορεί να νιώσετε και μια ελαφρώς μεταλλική γεύση όταν τρώτε το τυρί.

Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύετε το τυρί

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το τυρί φρέσκο ​​για αρκετό καιρό είναι να το τυλίγετε σε χαρτί περιτυλίγματος για τυροκομικά. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζετε και τη μικρή ροή αέρα καθώς και της γεύσης του τυριού.

Το τυρί είναι ένα ζωντανό προϊόν και πρέπει να μπορεί να αναπνέει για να μην γίνει αποκτήσει υγρασία και να μη μουχλιάσει.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά και χαρτί ψησίματος αρκεί να τυλίξετε καλά το τυρί.

πηγή: mothersblog.gr