Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025

Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα και μπέικον


Ιδέα για ένα γεύμα της τελευταίας στιγμής
 
Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, κομμένο σε κύβους
  • 4 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα 
 
  • 11/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. σ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 2 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. σ. αποξηραμένος μαϊντανός
  • 2 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. θυμάρι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένες νιφάδες σέλινου

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Εντωμεταξύ, ψήστε το μπέικον σε ένα τηγάνι.
  3. Σουρώστε το λίπος από το μπέικον.
  4. Στραγγίστε το νερό από τα μακαρόνια.
  5. Ρίξτε αμέσως τα ζεστά μακαρόνια στο τηγάνι με το μαγειρεμένο μπέικον.
  6. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και να ενωθούν καλά όλες οι γεύσεις.
  7. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε.