Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας, αποψυγμένα
- 3 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
- 1 κ. γλ. λευκοί κόκκοι πιπεριού
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 κ. γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι
- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιήστε σπρέι μαγειρικής (ή βούτυρο) για να λαδώσετε τέσσερα φορμάκια για μάφιν.
- Καβουρδίστε τους λευκούς κόκκους πιπεριού σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 έως 2 λεπτά μέχρι να αρωματιστούν.
- Σπάστε και ψιλοκόψτε τους καβουρδισμένους κόκκους πιπεριού χρησιμοποιώντας γουδί και γουδοχέρι ή μύλο μπαχαρικών.
- Ανοίξτε τη σφολιάτα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Κόψτε την σε τέσσερα ίσα κομμάτια και χρησιμοποιήστε ένα επιπλέον φύλλο για να διορθώσετε τυχόν σκισίματα ή να γεμίσετε τη ζύμη.
- Στρώστε απαλά τα φορμάκια με τη σφολιάτα και στη συνέχεια με ένα πιρούνι τρυπήστε τον πάτο της κρούστας.
- Σπάστε και χτυπήστε 1 αυγό. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής απλώστε το αυγό ελαφρά στη ζύμη.
- Ψήστε τη ζύμη σφολιάτας για 5 λεπτά, βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε την στην άκρη.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά (συμπεριλαμβανομένου του αυγού που περίσσεψε), το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το αλεσμένο λευκό πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Προαιρετικά, χρησιμοποιήστε ένα ραβδομπλέντερ ή σουρώστε τη γέμιση για πιο λείο αποτέλεσμα.
- Αδειάστε το μείγμα αυγών στα σκεύη που είναι στρωμένα με ζύμη, γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4.
- Ψήστε τις κις για 40 έως 45 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σταθεροποιηθεί αλλά να έχει μια ελαφριά ταλάντωση.
- Ψύξτε και σερβίρετε τις κις σε θερμοκρασία δωματίου.