Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025

Κοτόπουλο σε σάλτσα λευκού κρασιού


Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες και τα αγαπημένα σας λαχανικά – Ένα τέλειο γεύμα για όλη την οικογένεια
 
Υλικά 

4 στήθη κοτόπουλου, με την πέτσα
2- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοτριμμένες
1 κ. σ. αποξηραμένα μυρωδικά
1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμό κοτόπουλου
125 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  2. Καρυκεύστε το κοτόπουλο παντού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε το κοτόπουλο, με την επιδερμίδα προς τα κάτω, για 8- 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά.
  4. Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και ψήστε το για 6- 8 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει παντού. Αφαιρέστε σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
  5. Αν το τηγάνι είναι στεγνό, ρίξτε άλλη 1 κουταλιά της σούπας λάδι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 8- 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  6. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τα μυρωδικά και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
  7. Προσθέστε το αλεύρι, ρίξτε το κρασί και σιγοβράστε για 2- 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίξτε το ζωμό και ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει.
  8. Επιστρέψτε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα πάνω. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 15- 20 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και το κοτόπουλο να ψηθεί.
  9. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, επαναφέρετε τη σάλτσα σε σιγοβράσιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και γαρνίρετε το μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε.