Διατηρούνται σε αεροστεγή συσκευασία για πέντε ημέρες
Υλικά
- 170 γρ. αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για το ταψί
- 225 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γλ. κόκκινα χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 3 αυγά
- 40 γρ. κακάο σε σκόνη
- 110 γρ. απλό αλεύρι
- 1 κ. γλ. ξύδι λευκό κρασί
- 250 γρ. μαλακό τυρί
- 1 κρόκο αυγού
- 3 κ. σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Στρώστε μία λαδόκολλα σε μία τετράγωνη φόρμα και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη με το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ. Μόλις ενωθούν, ρίξτε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα αυγά μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ένα ζωηρό κόκκινο χρώμα.
- Κοσκινίστε μέσα το κακάο και το αλεύρι και προσθέστε το ξύδι. Ανακατέψτε το μείγμα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
- Για το στροβιλισμό του cheesecake, ανακατέψτε το μαλακό τυρί, τον κρόκο αυγού και τη ζάχαρη και αφήστε τα στην άκρη.
- Αδειάστε το μεγαλύτερο μέρος του μείγματος για brownie στη φόρμα και ρίξτε μέσα το μείγμα cheesecake. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα brownie και χρησιμοποιήστε ένα σουβλάκι για να στροβιλίσετε ελαφρά τα δύο μείγματα μαζί.
- Ψήστε για 30 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν κόψετε τις μερίδες.