Τρίτη 11 Μαρτίου 2025

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα μασκαρπόνε και σολομό με λεμόνι


Χρειάζονται μόνο πέντε υλικά και πέντε λεπτά προετοιμασίας για να φτιάξετε αυτό το εύκολο πιάτο
 
Υλικά 

  • 350 γρ. ζυμαρικά
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. φέτες καπνιστού σολομού, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

  • 150 γρ. baby σπανάκι
  • Το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή για να κόψετε φαρδιές λωρίδες φλούδας από το λεμόνι και, στη συνέχεια, κόψτε σε λεπτές φέτες κατά μήκος.
  2. Στύψτε το χυμό και αφήστε τον στην άκρη.
  3. Ρίχνετε το χυμό και 1,25 λίτρο (5 φλιτζάνια) νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάστε και φέρτε το νερό σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το νερό να ξαναπάρει βράση.
  5. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κάθε 2- 3 λεπτά, για 12 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι σχεδόν al dente.
  6. Προσθέστε το μασκαρπόνε και το baby σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μασκαρπόνε.
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  8. Ανακατέψτε το λεμόνι και το σολομό σε κομμάτια.
  9. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.
Advertisement