Υλικά
- 350 γρ. ζυμαρικά
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 150 γρ. φέτες καπνιστού σολομού, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 150 γρ. baby σπανάκι
- Το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή για να κόψετε φαρδιές λωρίδες φλούδας από το λεμόνι και, στη συνέχεια, κόψτε σε λεπτές φέτες κατά μήκος.
- Στύψτε το χυμό και αφήστε τον στην άκρη.
- Ρίχνετε το χυμό και 1,25 λίτρο (5 φλιτζάνια) νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάστε και φέρτε το νερό σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το νερό να ξαναπάρει βράση.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κάθε 2- 3 λεπτά, για 12 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι σχεδόν al dente.
- Προσθέστε το μασκαρπόνε και το baby σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μασκαρπόνε.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Ανακατέψτε το λεμόνι και το σολομό σε κομμάτια.
- Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.
Advertisement