Υλικά (1 μερίδα)
- 1 πατάτα 200-220 γρ.
- 3 κ.σ. βρώμη αλεσμένη
- 2 ασπράδια
- 30 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Τρίβουμε την πατάτα στο χοντρό τρίφτη και την πάναρουμε με χαρτί για να απορροφηθούν τυχόν υγρασίες.
Βήμα 2: Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με το αλατοπίπερο και ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα των ασπραδιών την τριμμένη πατάτα.
Βήμα 3: Ρίχνουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι, ώστε να πάνε όλα τα υλικά παντού και να αναμειχθούν σωστά.
Βήμα 4: Προθερμαίνουμε
σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και λίγα
δευτερόλεπτα μετά, προσθέτουμε τον χυλό της πατατόπιτας.
Βήμα 5:
Μόλις ψηθεί η μία πλευρά (περιμένουμε μέχρι να ροδίσει), γυρνάμε από
την άλλη με τη βοήθεια ενός πιάτου και ψήνουμε, προσθέτοντας το σουσάμι.
Βήμα 6: Λίγο πριν αποσύρουμε, προσθέτουμε και τη φέτα ώστε να λιώσει.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 354 kcal
- Υδατάνθρακες: 47 γρ.
- Πρωτεΐνη: 24,2 γρ.
- Λιπαρά: 14,3 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 4,7 γρ.
* Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ