Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025

Light κορμός σοκολάτας


Το πλέον αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων στη light εκδοχή του
 
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου

Λένε πως μερικά από τα εντονότερα συναισθήματα προκαλούνται από την ανάμνηση παιδικών γεύσεων. Ας...  

 
ξαναθυμηθούμε λοιπόν το αγαπημένο γλυκό της γιαγιάς ή της μαμάς μας, αφού όμως το μετατρέψουμε σε έναν υγιεινό πειρασμό! Η ισορροπία στα υλικά του κορμού σοκολάτας είναι αυτή που το καθιστά, εκτός από ιδανικό σνακ, και ένα καθόλου εθιστικό γλυκό που διατηρεί το σάκχαρο στο αίμα σε σωστά επίπεδα.
Υλικά (6-8 μερίδες)
  • 200 γρ. μπισκότα digestive με λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη
  • 220 γρ. μπισκότα πτι-μπερ με λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη
  • 150 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 220 γρ. κουβερτούρα με στέβια
  • 2 κ.σ. κακάο βιολογικό άγλυκο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βήμα 2: Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με την κουβερτούρα και το κακάο. Αφού ανακατέψουμε καλά, αφήνουμε το μείγμα για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
  • Βήμα 3: Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα μπισκότα, το μείγμα σοκολάτας, το κονιάκ και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βήμα 4: Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδόχαρτο και το τυλίγουμε σαν καραμέλα. Στη συνέχεια, το βάζουμε κατάψυξη για 2-3 ώρες.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 229 kcal
  • Υδατάνθρακες: 25,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6,7 γρ.
  • Λιπαρά: 7,2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,3 γρ.