Ένα πανεύκολο πρωινό ή σνακ για όσους αγαπούν τη μυρωδιά μήλου-κανέλας
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Τα μήλα περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, φυτικές ίνες και πλήθος άλλων θρεπτικών συστατικών. Έρευνα του 2019 διαπίστωσε ότι...
Τα μήλα περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, φυτικές ίνες και πλήθος άλλων θρεπτικών συστατικών. Έρευνα του 2019 διαπίστωσε ότι...
η κατανάλωση 2 μήλων την ημέρα για 8 εβδομάδες μείωσε τα επίπεδα της χοληστερόλης στους συμμετέχοντες. Ένα μέτριου μεγέθους μήλο εξασφαλίζει το 11-14% των ημερήσιων αναγκών για φυτικές ίνες και το 10% για βιταμίνη C. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στη διαχείριση τη αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου στο αίμα, ενώ η βιταμίνη C, ως αντιοξειδωτικό, λειτουργεί προστατευτικά για την καρδιά, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτρέπει το οξειδωτικό στρες.
Υλικά (1 τεμάχιο)
- ½ μήλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 40 γρ. αλεσμένη βρόμη ή αλεύρι βρόμης
- 2 ασπράδια
- 2 κ.σ. γιαούρτι light
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. λάδι καρύδας
- 2 καρύδια θρυμματισμένα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να γίνουν ένας ομογενοποιημένος χυλός.
- Βήμα 2: Στρώνουνε λαδόκολλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε τον χυλό.
- Βήμα 3: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, στον αέρα, για 20’ (μέχρι να ροδίσει).
- Βήμα 4: Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε ρίχνοντας από πάνω αν θέλουμε λίγο γιαούρτι και λίγη έξτρα κανέλα.
Διατροφική αξία
- Ενέργεια: 336 kcal
- Υδατάνθρακες: 34,3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 16,8 γρ.
- Λιπαρά: 9,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,7 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI