Πέμπτη 10 Απριλίου 2025

Εύκολη αβγοσαλάτα με αβοκάντο


Ένα τέλειο spread με πρωταγωνιστές τα καλά λιπαρά του αβοκάντο και την υψηλή πρωτεΐνη του αβγού
 
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου

 
Θέλετε γερά κόκαλα; Αβοκάντο. Σφριγηλή επιδερμίδα; Αβοκάντο. Δυνατή καρδιά; Αβοκάντο. Προστασία από εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου και τον καρκίνο; Πάλι αβοκάντο. Αυτό το εξαιρετικό φρούτο είναι τόσο πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά που η κατανάλωσή του εξασφαλίζει τη συνολική μας υγεία και μάλιστα με τον πιο γευστικό τρόπο! 

Υλικά (2 μερίδες)
  • ½ αβοκάντο
  • 2 βραστά αβγά
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 1-2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Αφού έχουμε βράσει τα αβγά για 6-7’, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αβοκάντο, και με ένα πιρούνι πιέζουμε για να τα λιώσουμε.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε στο μείγμα το τυρί κρέμα, τον βασιλικό και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε απαλά.
  • Βήμα 3: Παγώνουμε το spread στο ψυγείο για 30’.
  • Βήμα 4: Αλείφουμε με αυτό φρυγανιές, παξιμάδι ή ψωμί. Αν θέλουμε, το βάζουμε πάνω από φρεσκοκομμένη σαλάτα!

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 146 kcal
  • Υδατάνθρακες: 8,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 17,4 γρ.
  • Λιπαρά: 10,3 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,3 γρ.

*H φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ