Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Ένα σνακ που μπορείς είτε να απολαύσεις στο σπίτι σαν πρωινό ή δεκατιανό μαζί με αγνό μέλι είτε να το μεταφέρεις μαζί σου σε μορφή τυρόπιτας χωρίς γλυκαντικό συστατικό. Η...
Ένα σνακ που μπορείς είτε να απολαύσεις στο σπίτι σαν πρωινό ή δεκατιανό μαζί με αγνό μέλι είτε να το μεταφέρεις μαζί σου σε μορφή τυρόπιτας χωρίς γλυκαντικό συστατικό. Η...
σωστή αναλογία αμύλου, πρωτεΐνης και σακχάρων το καθιστά ένα εξαιρετικό σνακ υψηλής θρεπτικής αξίας που εξασφαλίζει καλό κορεσμό για τουλάχιστον 3 ώρες.
Υλικά (2 μερίδες)
- 1 αβγό και 1 ασπράδι
- 80 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 50 γρ. βρόμη
- 40-50 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά και αλάτι
- ρίγανη, πιπέρι
- 1 κ.σ. μέλι
- σουσάμι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ανακατεύουμε καλά το αβγό με το ασπράδι και το γιαούρτι.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε στο μείγμα τη βρόμη, τη φέτα και τα καρυκεύματα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βήμα 3: Ρίχνουμε τον χυλό σε μία λαδόκολλα και την κλείνουμε καλά σαν φάκελο.
- Βήμα 4: Βάζουμε τον «φάκελο» στην τοστιέρα και ψήνουμε για 20’, σε μέτρια θερμοκρασία. (Αν η τοστιέρα είναι μίας θερμοκρασίας, μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος.)
- Βήμα 5: Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω το μέλι.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 180 kcal
- Υδατάνθρακες: 27,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 13,7 γρ.
- Λιπαρά: 5,4 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,0 γρ.
*H φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ