Τον πελτέ ντομάτας όταν τον ανοίξουμε δεν τον χρησιμοποιούμε όλο. Ουσιαστικά χρησιμοποιούμε μία με δύο κουταλιές κάθε φορά στο μαγείρεμα. Έτσι πολλές φορές μένει για καιρό στο ψυγείο και πολλές φορές όταν τον χρειαστούμε ξανά διαπιστώνουμε πώς έχει πιάσει μούχλα.
Παρότι...
στα σούπερ μάρκετ θα βρεις μικρές μερίδες πελτέ ώστε να μην πετάς, πολύ συχνά μένει μια ποσότητα και είναι κρίμα να την πετάξεις επειδή από την παραμονή του στο ψυγείο μουχλιάζει.
Για αυτό τον λόγο στο παρακάτω βίντεο θα δεις έναν πολύ έξυπνο και πρακτικό τρόπο να αποθηκεύσεις τον πελτέ ντομάτας χωρίς να μουχλιάσει. Ο τρόπος είναι απλός και θα σε βοηθήσει εκτός των άλλων να έχεις ανά πάσα ώρα πελτέ για τη μαγειρική σου.
Θα χρειαστείς τετράγωνα κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού.
Πάνω σε κάθε κομματάκι χαρτιού βάλε μια κουταλιά πελτέ. Κάλυψέ την με το επόμενο κομμάτι χαρτιού και πάτησέ την απαλά με το κάτω μέρος ενός ποτηριού.
Επανάλαβε τη διαδικασία για όση ποσότητα πελτέ θέλεις.
Τοποθέτησε τον πελτέ σε σακουλάκι ή τάπερ και μετά στην κατάψυξη. Κάθε φορά που θέλεις πελτέ απλώς ξεκολλάς ένα κομμάτι και το χρησιμοποιείς απευθείας στην κατσαρόλα σου.
Για αυτό τον λόγο στο παρακάτω βίντεο θα δεις έναν πολύ έξυπνο και πρακτικό τρόπο να αποθηκεύσεις τον πελτέ ντομάτας χωρίς να μουχλιάσει. Ο τρόπος είναι απλός και θα σε βοηθήσει εκτός των άλλων να έχεις ανά πάσα ώρα πελτέ για τη μαγειρική σου.
Θα χρειαστείς τετράγωνα κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού.
Πάνω σε κάθε κομματάκι χαρτιού βάλε μια κουταλιά πελτέ. Κάλυψέ την με το επόμενο κομμάτι χαρτιού και πάτησέ την απαλά με το κάτω μέρος ενός ποτηριού.
Επανάλαβε τη διαδικασία για όση ποσότητα πελτέ θέλεις.
Τοποθέτησε τον πελτέ σε σακουλάκι ή τάπερ και μετά στην κατάψυξη. Κάθε φορά που θέλεις πελτέ απλώς ξεκολλάς ένα κομμάτι και το χρησιμοποιείς απευθείας στην κατσαρόλα σου.
Πηγή: womenonly.gr