Υλικά
- 12 αυγά
- 5 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κ. σ. σούπας ξύδι
- Φλούδες κρεμμυδιών από 14-16 μεγάλα κρεμμύδια, ένα μείγμα κίτρινων και κόκκινων κρεμμυδιών
Εκτέλεση
- Προσθέστε το νερό, το ξύδι και τις φλούδες κρεμμυδιού σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε.
- Φέρτε σε βρασμό, σκεπάστε και χαμηλώστε τη φωτιά, αφήνοντας να βράσουν σιγά για 30 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, ξεσκεπάστε και αφήστε το μείγμα για άλλα 30 λεπτά.
- Ενώ η βαφή κρυώνει, σκουπίστε προσεκτικά τα αυγά με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή οτιδήποτε έχει προσκολληθεί στο κέλυφος.
- Προσθέστε τα αυγά σε μία μόνο στρώση, τοποθετώντας τα προσεκτικά ανάμεσα στις φλούδες του κρεμμυδιού. Αν τα αυγά δεν είναι εντελώς βυθισμένα στη βαφή, προσθέστε ένα φλιτζάνι κρύο νερό.
- Αφήστε τα να πάρουν βράση, σκεπάστε τα και μειώστε τα σε σιγανή φωτιά για 8 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν για 1- 2 ώρες, χωρίς κάλυμμα, ελέγχοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να δείτε αν τα αυγά έχουν αποκτήσει την επιθυμητή απόχρωση του κόκκινου.
- Μεταφέρετε στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν το χρώμα δεν είναι της αρεσκείας σας.
- Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μετακινήστε προσεκτικά τα αυγά σε ένα πιάτο ή μια σχάρα και αφήστε τα να στεγνώσουν.
- Γυαλίστε ελαφρά με ελαιόλαδο (ή οποιοδήποτε βρώσιμο λάδι) για να τους δώσετε λάμψη.
- Κρατήστε τα αποθηκευμένα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε (μπορούν να διατηρηθούν περίπου μια εβδομάδα).