Yπάρχει τρόπος να φάτε ένα κρεμώδες, μεταξένιο και απαλό παγωτό χωρίς ενοχές, αρκεί να φτιάξετε αυτή...
τη συνταγή που δεν περιέχει ζάχαρη, γάλα ή κρέμα γάλακτος και είναι πεντανόστιμη. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να τη διαβάσετε παρά να την κάνετε, γιατί το μόνο που χρειάζεστε είναι 3 υλικά που έχουν όλοι στο ψυγείο τους.
Υλικά
- 2 μπανάνες
- 30-50 ml γάλα σόγιας (μόνο εάν είναι απαραίτητο)
- Κομματάκια σοκολάτας ή πραλίνα φουντουκιού για διαφοροποίηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε φέτες μισού εκ. Τις παγώνουμε στην κατάψυξη, κατά προτίμηση μοιρασμένες σε μια πιατέλα για να μην κολλήσουν. Μόλις παγώσουν, απλώς τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις χτυπάτε αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά. Εάν δεν μπορείτε να τις χτυπήσετε στα μισά της διαδικασίας, προσθέστε λίγο γάλα σόγιας τη φορά για να το κάνετε πιο εύκολο. Το παγωτό είναι έτοιμο. Διακοσμήστε με κομματάκια σοκολάτας ή πραλίνα φουντουκιού ή ότι άλλο προτιμάτε. Για όσους δεν τους αρέσουν οι μπανάνες, απλώς παγώστε άλλα είδη φρούτων και ανακατέψτε τα πάντα με μισή μπανάνα που δίνει κρεμώδη υφή. Το παγωτό είναι έτοιμο για κατανάλωση αμέσως, συνιστούμε να μην το ξαναπαγώσετε γιατί χάνει τη σύστασή του. Καλή απόλαυση.
Πηγή: jenny.gr